Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 februari 2015 | 06:00

17 heta filmer som går direkt till DVD i vår

Nya Beckfilmer, omtalade skräckisar och komedin som Nordkorea ville stoppa.
Många är de filmer som aldrig kommer så långt som till biografen. Det kan vara för att de inte är tillräckligt kända, saknar stora stjärnor eller har floppat i USA. En del visar sig vara stora besvikelser trots lockande affischnamn - i andra fall kan du hitta riktigt sevärda pärlor. 

Nedan har vi blandat lite av varje, här är titlarna som sticker ut mest i DVD-hyllan (eller ska vi numera säga video-on-demand-butiken) i vår. Många är redan recenserade av oss, så klicka på titlarna om du vill veta mer.

The Captive - 9 mars

Ryan Reynolds spelar familjepappan som inte ger sig när hans dotter kidnappas. Spännande dramathriller som stilmässigt ligger närmare "Prisoners" än "Taken". 

Beck: Rum 302 - 16 mars

Martin Beck och Gunvald Larsson är tillbaka för att lösa fyra nya mordfall. Tre filmer till släpps i vår: i april, maj och juni. C More hade första tjing och visade denna redan i vintras.

ABCs of Death 2 - 16 mars

Uppföljare till skräckantologin "The ABCs of Death", med samma upplägg. 26 regissörer gör varsin kortfilm om döden, inspirerad av varsin bokstav i alfabetet: från "Amateur" till "Zygote". En blandad kompott med mycket svart humor och våld.

Hendrix - 23 mars

Visades på Stockholms filmfestival under originaltiteln "Jimi - All Is By My Side". André Benjamin spelar demongitarristen Jimi Hendrix med bravur, men räkna inte med en klassisk biografi. Vi får snarare följa det första året av hans karriär.The Guest - 23 mars

Hyllad thriller av Adam Wingard, som redan skakat om skräckvärlden med "You're Next" häromåret. När familjen Petersens son dör knackar "Downton Abbyes" Dan Stevens snart på dörren, men vad vill han egentligen? 


Familjefilm där Jennifer Garner och Steve Carell spelar föräldrar till unge Alexander - som råkar ha en förjävlig dag. Bygger på barnbok.

Everly - 6 april

Salma Hayek är skarpskjutande donna i en actionfylld hämndrulle. När hon råkar i luven på maffian gäller det att försvara sig och sin dotter... med skarp ammunition.Son of a Gun - 6 april

Kriminalare med Alicia Vikander och Ewan McGregor. Två farliga snubbar flyr från fängelset och planerar en kupp, men blir snart fiender.

Serena - 13 april

Susanne Bier regisserar ett kärleksdrama i depressionserans Amerika. Duon Jennifer Lawrence och Bradley Cooper låter ju lovande på förhand, men den här filmen har tvärsågats och fick vår recensent att utbrista: "Ka-ta-stro-falt!" Så… skippa.

The Interview - 13 april

Kim Jong-un verkar ha lugnat ner sitt agg mot filmen, för nu släpps den äntligen utanför USA. I april kan du se om komedin med Seth Rogen och James Franco verkligen är så farlig för Nordkorea. (Hint: det är den inte, men ändå hyfsat kul.)En iskall jävel - 20 april

Under originaltiteln "Kraftidioten" har den här norska thrillerkomedin hyllats på filmfestivaler världen över. När snöplogaren Nils son mördas av misstag, tar han sig själv an gangsters och maffian för att ge igen. Med Stellan Skarsgård och "Game of Thrones"-Kristofer Hivju.

Get On Up - 4 maj

Chadwick Boseman briljerar som James Brown, i en berättelse om soulkungens resa från fattigdom till berömmelse.

Song One - 11 maj

Anne Hathaway försöker övertyga sin komaliggande brors favoritmusiker om att spela för honom - och de två blir kära på kuppen. Musikern och skådisen Johnny Flynn sågs senast i "Moln över Sils Maria".

Tracers - 25 maj

Eftersom parkour är så hippt och Taylor Lautner så begåvad, kommer här actionfilmen som kombinerar dessa två element. Vi gissar på "Abduction" med mera takhoppande.Stretch - 25 maj

Joe Carnahan, som senast gav oss vildmarksthrillern "The Grey", tar nu med oss på en vild och underhållande (limousin)resa. Patrick Wilsons chaffis ska jobba åt Chris Pines galna finanspamp och det blir en minst sagt händelserik natt.

Jackie & Ryan - 1 juni

Glöm allt du tror dig veta om Katherine Heigl och hennes skådespelartalanger. Här är hon riktigt bra i en simpel men fantastiskt fin kärlekshistoria med Ben Barnes, vackra vyer och härlig countrymusik.

Cake - 15 juni

Många tyckte att Jennifer Aniston blev bestulen på en Oscarsnominering. Och visst glänser hon i rollen som en kvinna som långsamt försöker samla ihop sitt trasiga liv. Men filmen hade vunnit på att vara lite mindre Oscarsbete, och lite mer oförutsägbar.


Mer godis för dig som gillar svensk spänning. Johan Falk och hans team av supersnutar är tillbaka i fem nya filmer (de sista, sägs det). Jens Hultén spelar tittarnas favoritbuse. De resterande delarna ges ut under sommaren.

Vilka ser ni fram emot? Kommentera nedan.
| 26 februari 2015 06:00 |