Intervju

Skribent

Jonatan Blomberg

16 september 2023 | 21:00

Därför är Jennifer Aniston och Reese Witherspoon perfekta för "The Morning Show"

MovieZine snackar med "The Morning Show"-producenten och tidigare HBO-chefen Michael Ellenberg om Jennifer Aniston och Reese Witherspoon.
"The Morning Show" var en av de allra första tv-serierna som släpptes hos Apple TV+ när streamingtjänsten lanserades 2019. Då var utbudet nästan skrattretande litet, men under åren som har gått sedan desss så har streamingtjänsten vuxit fram som en av mina personliga favoriter. Det känns som att man aktivit försöker vara motsatsen till Netflix, genom att släppa få men alltid välgjorda titlar med en tendens att välja helt rätt skådespelare till sina projekt. 
 
Och det där med att välja rätt skådespelare till sina huvudroller såg vi ju prov på redan när den första säsongen av "The Morning Show" släpptes. Tyvärr hindrade den pågående Hollywoodstrejken oss från att få prata direkt med Aniston och Witherspoon inför den tredje säsongen. Men vi lyckades i alla fall få några minuter med Michael Ellenberg, som var den som tog projektet till huvudrollsinnehavarna och sålde in idén - långt före Apple TV+ ens hade lanserats:
 

"Två skådespelerskor som tv-tittarna direkt skulle känna igen"

 
Reese Witherspoon och Jennifer Aniston i den tredje säsongen av "The Morning Show". 
 
Jag måste verkligen säga att Reese och Jennifer känns helt perfekt castade i "The Morning Show". Jag vet att du var med där i början när ni sålde in serien och ville därför passa på att fråga om det någonsin fanns några andra namn i åtanke för seriens två största roller? 
 
- Helt allvarligt nu, för det här brukar aldrig hända i den här branschen. Men några gånger kan man verkligen ha turen på sin sida och det här var ett sånt fall. Det fanns bara två skådespelerskor som jag hörde av mig till och det var just Reese Witherspoon och Jennifer Aniston! Vi hade aldrig några andra i åtanke för huvudrollerna i "The Morning Show". Jag kände Jennifer lite sedan innan också och hon hade nämnt att hon funderade på att återvända till tv, men att hon i så fall ville göra något helt annorlunda.
 
- Så med tanke på att jag visste det så kändes det alltid som en perfekt roll för henne att få utmana sig med. För Reese så var ju det här också något väldigt annorlunda än vad vi fick se henne göra i "Big Little Lies". Men den påminner kanske ändå lite mer av den typ av roller som många associerar henne med. 
 
- En annan tanke vi hade var också sättet hur tv-tittare ofta följer den här typen av morgon-tv-personligheter på ett sätt som gör att det känns som att man verkligen känner den man tittar på. Det var något vi även kände att folk skulle känna kring Reese och Jennifer. Tittarna har följt deras karriärer så länge att man instinktivt känner igen dem. Och vi förstod att det var viktigt att vi hittade två skådespelerskor som tv-tittarna direkt skulle känna igen och känna så för. Nu spelar ju Reese och Jennifer inte sig själva givetvis, men vi ville ändå att den där igenkänningsfaktorn skulle finnas och kännas självklar för alla tittare. 
 
Michael Ellenberg, VD:n för produktionsbolaget Media Res, under intervjun med MovieZine. 
 
Jag är även ett stort fan av serierna du gav grönt ljus för under din tid som chef över dramaproduktionerna hos HBO under början av 10-talet. "The Leftovers" är en personlig favorit exempelvis. Hur har steget varit över till att nu vara VD:n för ett helt fristående produktionsbolag, som ska sälja in produktioner till alla möjliga streamingtjänster och distributörer?
 
- Jag började som en vanlig filmproducent först, innan jag började jobba för HBO. Men att arbeta där var en väldigt utvecklande erfarenhet. Det gjorde att jag fick chansen att arbeta med ett gäng helt fantastiska film- och tv-skapare. Och det här var dessutom under en period när tv-branschen precis höll på att genomgå en stor förändring, där HBO var med i täten av den förändringen.
 
- Det var precis då när gränserna mellan filmskapande och tv-skapande började suddas ut på allvar. Så när jag sedan grundade Media Res, så har det känts som ett väldigt naturligt steg för mig att ta. Det har gjort att jag kunnat kombinera mina år som filmproducent med distributionsåren och det övergripande planerandet hos HBO.
 
 
De två första avsnitten ur den tredje säsongen av "The Morning Show" finns nu på Apple TV+. Den tredje säsongen kommer att bestå av totalt tio nya avsnitt, med ett nytt i veckan varje onsdag. 
 

Läs också: De 10 bästa tv-serierna att streama hos Apple TV+ 2023

 
Kommer du att ge den tredje säsongen av "The Morning Show" en chans under hösten? Kommentera gärna nedan!
| 16 september 2023 21:00 |