CINEMACON 2017

Skribent

MovieZine

9 april 2017 | 16:00

Ryan Gosling: ”Blade Runner”-fans kommer känna igen sig

Skådespelaren berättar om den surrealistiska känslan av att kliva in i Denis Villeneuves storslagna sci-fi-värld.
Ryan Gosling kastas rakt från den romantiska musikalen ”La La Land” till en helt annan slags drömvärld - mörka framtidsvisionen ”Blade Runner 2049”. För ett fan av Ridley Scotts originalfilm från 1982 är det en storslagen känsla, berättar han under en intervju på CinemaCon:

- Det är surrealistiskt att vara en del av den här filmen och ”Blade Runners” universum. Filmen var en stor del av min uppväxt.

Ridley Scott står som exekutiv producent, men har lämnat över registolen till Denis Villeneuve. Mannen bakom jordnära sci-fi-dramat ”Arrival” har här skapat en episk film som hedrar och utvecklar originalet. Gosling tror att alla fans kommer känna igen sig:

- Det är 30 år senare. Saker och ting är annorlunda, men det är fortfarande samma värld. Folk kommer känna igen ”Blade Runner”. Filmen fortsätter på den historien. Den hedrar originalet, och de karaktärer som skådespelarna skapade då.
 
Large b0e104b0d9ec4e2478abbef3691cc2fc 008
 
- Jag tror att oavsett om du sett originalet eller inte, så kommer det kännas igen. Man inser hur mycket inflytande ”Blade Runner” har haft på science fiction-genren, men även på verkligheten. Filmen har förutsett en hel del. Men det är samtidigt jordnära sci-fi med mänskliga teman. Även om det finns fantasy så känns den rotad i något verkligt och realistiskt.

Vad blev han då mest imponerad av? Gosling svarar:

- Skalan av filmens universum. Så mycket är praktiska effekter. De skapade ett verkligt universum när vi spelade in, det var otroligt att vara en del av det. Det kommer synas på bioduken hur enormt det är.

Se hela intervjun med Ryan Gosling nedan.
 
 
”Blade Runner 2049” får svensk biopremiär den 6 oktober.
| 9 april 2017 16:00 |