EXKLUSIVT

Skribent

MovieZine

12 februari 2015 | 07:00

Miranda Frydman: Jag glömde bort provfilmningen

"Cirkeln"-aktuella Miranda Frydman fick rollen som Vanessa på ett oväntat sätt.
Onsdagen 18 februari har "Cirkeln" äntligen biopremiär. Det är den efterlängtade filmatiseringen av första boken i trilogin om Engelsfors-häxorna. Kanske känner du redan till karaktärerna, men vilka är de utvalda sex som får gestalta dem på vita duken? MovieZine presenterar skådespelarna i "Cirkeln" - turen har kommit till Miranda Frydman.

Vem spelar du i "Cirkeln" och hur skulle du beskriva henne?

- Jag spelar Vanessa. Hon är en fantastisk person. Hon är stark, smart, rolig och väldigt omtänksam. Hon öppen och fördomsfri och väldigt intensiv! Hon är helt enkelt bäst, jag älskar henne!
 
Vad har du gemensamt med din rollfigur, och var är ni som mest olika?

- Jag är också väldigt intensiv och känslostyrd och kan väl tycka att jag också är rätt festlig ibland, men jag är väldigt nördig vilket hon INTE är. Jag önskar att jag var lika fördomsfri som hon är, jag försöker i alla fall! Men vi är ganska lika på många sätt tror jag, vi är nog mest olika när det kommer till studier och kanske är hon lite mer naiv än vad jag är!
 
Hur gick det till när du fick rollen?

- Någon gång i april så fick jag frågan om jag ville provfilma för "Cirkeln". Levan hade sett mig på min systers 30-årskalas och tyckte att jag borde provfilma (i efterhand har han sagt att jag såg sur ut och nog skulle passa som Linnea). Hela grejen med provfilmningen kom dock bort lite bland allt studentande jag höll på med, så jag glömde att höra av mig till dem! I september blev jag uppringd av Vicky, som undrade om jag var intresserad av att komma dit! Så jag gjorde tre provfilmningar och sen fick jag rollen!
 
Om du kunde välja att spela någon av de andra karaktärerna, vem skulle du helst vilja vara?

- Av alla karaktärer förutom Vanessa är Linnea min favorit, så jag skulle vilja spela henne!
 
Vad kommer bli ditt starkaste minne från inspelningen?

- Oj, det finns så himla många, jag kan inte välja ett! Men det var ju bäst när alla tjejerna var samlade, typ när vi spelade in Kärrgruvanscenerna! Då åt vi lunch mitt i natten och sjöng Drakes Hold on, we're going home och We are family! Det var väldigt fint!


 
Hur kom du i kontakt med boken första gången?

- När jag första gången fick frågan om att provfilma läste jag "Cirkeln" och "Eld".
 
Om "Eld" och "Nyckeln" blir film, vilka scener som du mest ser fram emot att spela in?

- Ingen specifik scen eller så, men Vanessa som karaktär utvecklas så mycket i boken så hennes resa vill jag ju få göra!
 
Nämn en eller några favoritfilmer som du kan se hur många gånger som helst:

- Eftersom jag är en smått tråkig person gillar jag i princip bara att se om filmer, så jag har jättemånga! Dessutom tycker jag mest om att se feelgoodfilmer, typ romcoms, annars blir jag ledsen! Några favoriter är "Föräldrafällan", "Notting Hill", "Love Actually" och "She's the man". Sen älskar jag "Shawshank Redemption" också!
 
Om du hade magiska krafter, vad skulle det vara?

- Jag skulle vilja kunna trolla, alltså som i "Harry Potter". Väldigt praktiskt tycker jag det verkar vara!
 
Vilka är dina största intressen?

- Jag gillar att äta mat, laga mat, läsa böcker, juica och umgås med mina vänner! Och så gillar jag att lösa sudoku!
 
Hur spenderar du helst en fredagskväll?

- En riktigt bra fredagskväll äter jag god mat, dricker goda drinkar, tittar på "På spåret" (heja Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl!!!) och träffar mina vänner!


 
Namn: Miranda Frydman 
 
Födelsedag: 10 januari
 
Bor: Södermalm
 
Familj: Mamma, pappa och 4 syskon
 
Studerar: Just nu läser jag naturvetenskapligt basår på distans.
| 12 februari 2015 07:00 |