EXKLUSIVT

Skribent

MovieZine

5 mars 2015 | 06:00

Dev Patel: "Hugh Jackman är så spontant kul"

"Slumdog Millionaire"-skådisen berättar om motion capture, galna Die Antwoord och skojfriska Hugh Jackman.
Dev Patel slog igenom med dunder och brak i Danny Boyles "Slumdog Millionaire" och nu får han chansen att visa upp sig i Neill Blomkamps "Chappie", där han spelar robotkonstruktören Deon Wilson.

När MovieZine träffade honom i Berlin pratade vi hur det var att ha Die Antwoord, motion capture-karaktären Chappie och framför allt Hugh Jackman på samma inspelningsplats. Engelsmannen Patel visade givetvis prov på den klassiska brittiska artigheten medan han försökte hålla sig för skratt under diskussionerna om skojfriska Hugh Jackman.

Hur var det att filma mot motion capture-karaktären Chappie?

- Det gick faktiskt ganska smidigt. Jag spelade mot fantastiska Sharlto Copley som gestaltade Chappie i filmen och han har jobbat med Neill Blomkamp sedan ”District 9”. Så det var faktiskt inte märkligare än något annat jobb, trots att det var motion capture.

Du hade också många scener med gänget från Die Antwoord, som inte är skådespelare. Hur funkade det att jobba med sådant oerfaret gäng ?

- Det var en riktigt unik upplevelse, hehe. De är ganska galna, så det blev minst sagt ett minne för livet.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Att ha Hugh Jackman på inspelningsplatsen låter riskabelt. Så vad hittade han på?

- Hugh är ju en kille med ett bra sinne för humor och bara att se honom i den frisyren och kortbyxorna han har i filmen var riktigt kul. Han slängde sig helt sonika in rollen och var rolig som fan i filmen.  Precis det man kan förvänta sig av Hugh Jackman.

Har du några exempel på spratt han gjorde?

- Konstig nog gjorde han inget med mig, men Hugh är så spontant kul. Kan tyvärr inte peka ut något speciellt.

Filmen handlar om artificiell intelligens och konsekvenserna av det. När tror du att artificiell intelligens blir en del av vår verklighet?

- Ja, det är en bra fråga. Undrar om jag får se det under min livstid, fast teknologin avanceras i sån rasande fart och maskinerna blir bara mindre och mindre. Det finns en sån kraft i det här och man funderar på vem som kommer att kontrollera vem.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

För ett tag sedan påstods det att du skulle ha en roll i Daniél Espinosas ”Child 44”. Blev det av?

- Nej, det vara ett rykte. Jag var aldrig ens aktuell för rollen. Men Espinosa är en cool regissör, det var ju han som gjorde ”Snabba Cash”, eller hur?

Vad blir ditt nästa projekt?

- Just nu spelar jag in "Lion" med Nicole Kidman i Indien. Jag landade igår morse med jetlag, hehe.

"Chappie" får premiär på fredag 6 mars.
| 5 mars 2015 06:00 |