Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

30 januari 2024 | 12:00

Sista chansen: Gripande sci-fi om charmig robot lämnar snart Netflix

31 januari är sista dagen att se den Oscarsnominerade regissörens robotfilm.
Regissören Neill Blomkamps gulliga, hemska och provocerande film "Chappie" blev tyvärr inte den succé man hade hoppats på, men tur att man inte räknar på filmers kvalité genom antal inspelade dollar (host, host). Blomkamp har gett oss rymdnördar sci-fi-pärlor som "District 9" och "Elysium" så "Chappie" känns som en naturlig förlängning av genren han älskar. 
 
 
Hugh Jackman ("Wolverine"), Dev Patel ("Slumdog Millionaire") och Sigourney Weaver ("Alien") dyker upp i filmen som handlar om en nära framtid där lagens förlängda arm inte är mänsklig utan består av robotar. En av dessa robotar, Chappie, blir kidnappad och omprogrammerad. Nej, han går inte ut på en hämndturné, utan blir istället den första roboten som kan tänka och känna på eget bevåg. 
 
Robotrullen kammade hem en trea på MovieZine och Jake Bolin skriver i sin recension att "när ”Chappie” lägger in femmans växel i finalen skulle man själv behöva vara en robot för att inte ryckas med." Spana in "Chappie" på Netflix innan den 31 januari då den lämnar plattformen. Har du inte Netflix kan filmen hyras/köpas på AF Anytime, Prime Video eller Apple TV+. 
 
Vad tycker du om "Chappie"? Kommentera nedan. 
| 30 januari 2024 12:00 |