Sylvester Stallone

Regissör, Skådespelare, Manusförfattare 06 juli 1946 New York City, USA

Biografi

Sylvester Gardenzio Stallone är en amerikansk skådespelare, manusförfattare och regissör, född 6 juli 1946. Sylvester Stallone, eller "Sly", som han också kallas, är mest känd som actionskådespelare, men han har även medverkat i komedier och dramafilmer.

De roller som han är mest förknippad med är som vietnamveteranen John Rambo i Rambo-filmerna och som boxaren Rocky Balboa i Rocky-filmerna. Sylvester Stallone har skrivit några av sina mest berömda filmer själv eller tillsammans med andra: Rocky, First Blood, och Cliffhanger. Manuskriptet till Rocky skrev han på mindre än en vecka. Stallone blev nominerad till en Oscar för sin rollprestation i Rocky. Stallone var också sångare i filmen Rhinestone.

Han var förstahandsvalet till huvudrollen i filmen Snuten i Hollywood, men eftersom han ville ändra manus och handling till en seriös actionfilm sparkades han och ersattes med Eddie Murphy. Stallone är son till Frank Stallone, en italiensk frisör som invandrat till USA, och astrologen Jackie Stallone. Komplikationer vid Stallones födsel skadade en nerv och förlamade delar av hans ansikte. Detta är orsaken till hans karakteristiska, släpande tal och nonchalanta utseende. Stallone är äldre bror till musikern, sångaren, kompositören och skådespelaren Frank Stallone.

Av: Kalis

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler