Escape Plan 3: The Extractors 2019

Action
USA
97 MIN
Engelska
Escape Plan 3: The Extractors poster

Synopsis

Säkerhetsexperten Ray Breslin anlitas för att rädda en teknikmoguls kidnappade dotter från ett fängelse. När hans flickvän också kidnappas måste han och hans team ge sig ut på ett dödligt uppdrag och konfrontera en sadistisk fiende innan tiden rinner ut.
Ditt betyg
1.7 av 17 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Andreas Samuelson

8 juli 2019 | 12:30

Som en dålig B-film från 80-talet

Sylvester Stallone har gjort mycket skräp i sitt liv men till och med ”Stopp! Annars skjuter morsan skarpt” liknar ett mästerverk i jämförelse med den här plågan. Möjligen för – och tveksamt även där – för frälsta entusiaster av de två första filmerna.
En filmkritikers liv är aldrig lätt. När folk tror att man chillar hela dagarna och glor på sköna rullar så glömmer man lätt de korkade skräckfilmerna och gapiga komedierna som kommer på köpet. Men även hos dessa finns i all uselhet oftast något slags underhållningsvärde. Det är trots allt sällan som man måste plåga sig igenom en så meningslös film som ”Escape Plan 3”. Eller ”Escape Plan: The Extractors” som någon fick för sig lät bättre.
 
Det är ändå någon slags uppföljare till de två första filmerna som handlade om säkerhetsexperten Ray (Sylvester Stallone) och diverse äventyr med olika medhjälpare och skurkar. Den här gången upptäcker de att sonen (Devon Sawa) till en gammal fiende är ute efter hämnd och har kidnappat en kinesisk miljonärsdotter vars hela roll går ut på att flämta som en förtvivlad hund. Så slagsmål. Slagsmål. Lite dialog. Sly agerar dramatiskt i närbilder där det ser ut som om hans ansikte smälter. Slagsmål. Slagsmål. Etc.
 
Ska något positivt sägas så finns det något beundransvärt att åtminstone försöka inkludera en story och (för många) karaktärer även om de aldrig blir intressanta. Man har även en yngre, modellsnygg skurk istället för någon ärrad, stackars veteran även om jag föredrar Sawa från hans glansdagar på 90-talet. Att göra en renodlad actionrulle utan någon som helst humor är också ovanligt – tyvärr finns varken logik eller spänning heller.
 
Det är en tråkig, deprimerande film som är dålig på ett sätt som inte ens är kul. Den ser ut att vara filmad och klippt av gymnasielever med fight-scener (inklusive dess ljudeffekter) som från en B-film från 1980-talet. När man inte tror att det kan bli värre så dyker 50 Cent och påminner oss hur många andra bra rappande skådespelare det finns. Det enda roliga med den här bäst glömda skräpfilmen är att Dave Bautista nyligen sa att han skulle tacka nej till ”Fast & Furious”-serien för att han vill göra ”bra film” – tydligen var lönechecken för denna värt ett undantag.
| 8 juli 2019 12:30 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (2)
3
Går man in med låga förväntningar är det lättare att bli positivt överraskad. Filmen skapade spänning med ganska enkla medel och den har några helt okej kampsportsscener. Det finns betydligt sämre actionfilmer där ute. En svag sexa (av tio) i betyg.
Läs mer
1
Ungefär lika dålig som andra filmen
Läs mer
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu