River Phoenix

Skådespelare 23 Augusti 1970 - 31 Oktober 1993 Metolius, Madras, Oregon, USA

Biografi

River Jude Phoenix föddes den 23 aug 1970 i Metolius, Oregon. Där växte han upp tillsammans med sin bror Joaquin Phoenix (som också är en känd skådespelare) och sina tre systrar.

Phoenix fick sitt största genombrott i filmen Stand by Me 1986 där han fick spela den 12-årige Chris Chambers trots att han redan var 16 år gammal.

Phoenix blev 1988 nominerad till en Oscar för Bästa manliga biroll i filmen Flykt utan mål. Han medverkade även i filmer som Indiana Jones och det sista korståget och På drift mot Idaho.

Phoenix skulle ha spelat rollen som journalisten i En vampyrs bekännelse men avled tyvärr den 31 okt 1993, bara 23 år gammal, av en överdos utanför baren The Viper Room i Hollywood. Christian Slater tog rollen som journalisten och de pengar han tjänade ihop skänkte han till Rivers favorit-välgörenhetsorganisationer. I slutet av filmen står det ”In Memory of River Phoenix”.

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
vinterblod
Wäh, satt och redigerade lite på hans sida och kände direkt hur ögonen började fyllas med tårar :( Så synd att en sådan begåvad skådespelare dog! Filmen Stand By Me är en av de bästa filmerna som någonting har gjorts, jag fullkomligt älskar den!
Visa fler (3)