Olivia Wilde

Regissör, Skådespelare 10 Mars 1984 New York City, New York, USA

Biografi

Olivia Jane Wilde är en amerikansk skådespelerska, född 10 mars 1984 i New York.

Wilde har medverkat i bland annat OC, The Black Donnellys och 2007-2012 i House, där hon spelade rollen som den kroniskt sjuka läkaren Remy "Thirteen" Hadley.

Hon är sedan starten 2009 en av de styrande personerna och medgrundarna bakom organisationen Artists for Peace and Justice för hjälp och utbildning på Haiti och i sitt arbete som offentligt engagerad djurrättsaktivist och vegan tilldelades hon den internationella organisationen PETA:s Kind Choices Award 2011.

Olivia Wilde är dotter till journalisterna Andrew Cockburn och Leslie Cockburn. Hon växte upp i Washington DC. Mellan 2003 och 2011 var hon gift med dokumentärfilmaren och fotografen Tao Ruspoli. 2013 förlovade hon sig med skådespelaren Jason Sudeikis. De två hade då varit ett par sedan 2011.
Av: Kalis

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
David Brent
Såg henne första gången i "O.C."och man såg att hon hade potential redan då. En potential som han börjat utnyttja mer och mer. Hon har dock valt att medverka i en hel del dussinrullar, men klokare filmval likt det i "Drinking Buddies" gynnar henne och visar att hon har en talang för det här med skådespeleri.
Wugllabang
Jävligt intressant att Christopher Hitchens regelbundet brukade sitta barnvakt för henne under hennes barndom. Ganska bra aktris annars.
15577-0
Saknas två filmer i hennes lista! 

-Alpha Dog
-The death and life of Bobby Z
Visa fler (3)