Hugh Jackman

Skådespelare 12 Oktober 1968 Sydney, New South Wales, Australien

Biografi

Hugh Michael Jackman, född 12 oktober 1968 i Sydney, New South Wales, är en australisk skådespelare med brittiskt påbrå.

Hugh Jackmans stora genombrott kom med X-Men-filmerna där han spelar rollen som Wolverine. Hypen kring Jackmans rolltolkning blev så stor att han 2009 även fick en egen film med namnet X-Men Origins: Wolverine. En uppföljare kallad The Wolverine släpptes 2013.

Han har även haft en av huvudrollerna i Woody Allens film Scoop och spelat Draculas fiende Van Helsing i Van Helsing.

Jackman är även en god sång- och dansman, något han visade prov på då han spelade huvudrollen i The Boy from Oz på Broadway. Denna roll vann han en Tony Award för. Vid Golden Globe-galan 2013 utsågs Jackman till Bästa manliga huvudroll i en komedi eller musikal för sin roll i musikalen Les Misérables. Han har även varit programledare för teater/musikalgalan Tony Awards tre gånger, något han vann en Emmy Award för. Jackman var värd för Oscarsgalan 2009.
Av: Kalis

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
23096-0
en väldigt rolig sak är skillnaden mellan wolverine och hugh jackman läste att hugh är en väldigt trevlig kille medans wolverine är som ett djur :) i övrigt är hans roll i prisoners inte så olik wolverin
TheSadGeneral
Fantastisk! Gillar honom inte bara som skådespelare utan även som människa. Verkar vara en extremt trevlig person :)
Visa fler (11)