Film

Skribent

Viktor Jerner

10 maj 2017 | 18:45

Ytterligare ett Deadpool-projekt är på gång

Donald Glover tar karaktären till tv i animerad form.
Det finns ingen tvekan om att allas vår snabbkäftade och dödliga Deadpool är en het karaktär just nu. Dundersuccén med Tim Millers "Deadpool" förra året har banat väg både för kommande "Deadpool 2", men också för "X-Force" – där Deadpool givetvis gör ett inhopp – som också är under utveckling.
 
Alldeles nyss landade nyheten om ytterligare ett projekt med "the merc with a mouth" i spetsen, i form av en animerad tv-serie. Det är den amerikanska tv-kanalen FXX som i ett pressmeddelande berättar att bröderna Donald och Stephen Glover – som bland annat ligger bakom hyllade "Atlanta" – tar sig an projektet och siktar på släpp nästa år. Nick Grad, ordförande för FX Networks som styr FXX, utlovar stordåd:
 
– Donald Glover är en otroligt talangfull och mångsidig konstnär som kommer ge den här serien liv med samma intensiva och singulära vision som hans stora hit "Atlanta". Efter framgångarna med "Legion" ser vi fram emot att återigen samarbeta med Marvel Television och skapa en serie som är vågad, slående och helt och hållet originell. 
 
Hittills kallas serien för "Untitled Marvel's Deadpool" och vi vet inte mer än att den blir animerad – "adult animation" som Nick Grad själv kallar det för – och att den får en tio avsnitt lång första säsong. Då jag var en av de få som tyckte att "Deadpool" var högst medioker ser jag fram emot det här lång mycket mer än exempelvis "Deadpool 2", särskilt med tanke på hur starkt mitt förtroende för Donald Glover är. Att "Legion" visade sig vara oerhört bra spelar självfallet också in en del. 
 
Tyck till! Tror ni att Deadpool kan göra sig bra även i animerad form? 
| 10 maj 2017 18:45 |