Serie

Skribent

Alexander Kardelo

30 november 2022 | 09:30

Netflix har en ny tittarsuccé! "Wednesday" slår rekord som den mest streamade serien

Den nya serien om Familjen Addams dystra tonårsdotter sägs vara den mest streamade premiären någonsin.
Ny vecka, nya streamingrekord hos Netflix. Streamingjätten har hittat sin nästa tittarsuccé i det gotiska tonårsdramat "Wednesday" signerat Tim Burton.
 
Mannen bakom kultfilmer som "Beetlejuice" och "Edward Scissorhands" återvänder här med en starkt brinnande passion för morbid humor och outsiders med en egen tolkning av Familjen Addams - och publiken verkar inte få nog.
 
 
Enligt Netflix egna statistik har tittarna spenderat 341 miljoner timmar framför serien sedan premiären för en vecka sen. Det innebär om man så vill att över 50 miljoner hushåll har sett serien. Detta är ett nytt rekord för en engelskspråkig originalserie.
 
Tidigare rekordhållare var "Stranger Things" fjärde säsong, som drog in 286 miljoner timmar. Men ingen kommer i närheten av sydkoreanska succén "Squid Game" som räknade in 571 miljoner tittade timmar under sin bästa vecka, skriver Deadline.
 
 
Netflix har ännu inte beställt en andra säsong av "Wednesday" men det är nog bara en tidsfråga innan Jenna Ortega får återvända till Nevermore Academy. I serien medverkar också Gwendoline Christie, Hunter Doohan, Catherine Zeta-Jones, Luis Guzmán, Fred Armisen och Christina Ricci, som spelade lilla Wednesday Addams i 90-talsfilmerna.
 

Netflix topp 10: Mest sedda serierna i Sverige just nu

 
1. Wednesday
2. 1899
3. The Crown (säsong 5)
4. Dead to Me (säsong 3)
5. Pepsi, var är mitt flygplan?
6. Young Royals (säsong 2)
7. Ancient Apocalypse
8. Love is Blind (säsong 3)
9. Manifest (säsong 4)
10. En av oss ljuger (säsong 2)
 
Vad tyckte du om "Wednesday"? Kommentera gärna nedan.
| 30 november 2022 09:30 |