Serie

Skribent

Tobias Andersson

28 november 2022 | 18:30

Säsong 2 av "Wednesday" kan visa mer av Familjen Addams

Om skaparna själva får bestämma så har vi inte sett det sista av Jenna Ortega som dottern Addams. Mer utrymme till hela den gotiska familjen utlovas i så fall, om säsong 2 får grönt ljus.
Hon är allergisk mot färg och har lärt sig läsa italienska enbart för att det var maktfilosofen Machiavellis modersmål. Vem vill liksom inte se mer av den härligt sarkastiska och burdusa gothtjejen Wednesday?
 
”Wednesday” streamas flitigt på Netflix och fans av ”Familjen Addams” verkar vara överens om att det blev en lyckad spin-off-serie. Än så länge har serien inte förnyats för en andra säsong, men det hindrar inte seriens showrunners Al Gough och Miles Millar att planera en potentiell fortsättning.
 
 
Gothestetik-mästaren Tim Burton, som regisserade flertalet avsnitt, fokuserade nästan enbart på titelkaraktären och internatskolan Nevermore Academy. Mycket till utrymme för Wednesdays excentriska familj blev det inte. Föräldrarna Morticia (Catherine Zeta-Jones) och Gomez (Luis Guzman) samt brorsan Pugsley (Isaac Ordonez) hamnade lite i skymundan. Något showrunnern Miles Millar vill råda bot på.
 
– Det kändes som att vi bara skrapade på ytan hos de karaktärerna där vi har fantastiska skådespelare i rollerna. Catherine spelar en ikonisk Morticia, tycker jag. Relationen mellan Morticia och Wednesday är också väsentlig för serien och tanken att Wednesday försöker gå sin egen väg utanför familjen är viktig, sade Miles Millar i ett uttalande till TV Line.
 
 
MovieZines recensent belönade ”Wednesday” med betyget 3/5 med en önskan om att se mer av familjen Addams;
 
”Det finns mycket mer jag önskar av säsong två, främst att vi får se ännu mer av den stora familjen Addams (jag ser gärna en modern tids kusin Itt!) och hemskt gärna en ingående återvändo till det stora, gotiska slottet…”, skriver Charlotte Brange i sin recension
 
Wednesday spelas med bravur av Jenna Ortega som blivit lite av en ”scream queen” genom roller i ”Scream 5” och ”X”.
 
Hoppas du också på att få följa Wednesday på nya (makabra) äventyr i en till säsong?
| 28 november 2022 18:30 |