Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

22 februari 2017 | 16:00

"Vägen"-regissören John Hillcoat gör ett avsnitt i "Black Mirror" säsong 4

Hans dystopiska stil lär passa perfekt.
"Black Mirror" är känd för sitt sätt att måla upp troliga och deprimerande konsekvenser av teknologins framsteg i samhället. De flesta avsnitten lämnar tittaren tom och dyster inför framtiden. Det är inte mer än rätt då att regissören John Hillcoat ska ta sig an ett avsnitt i säsong 4.

Hillcoat har en rad "feel bad"-filmer bakom sig, såsom "Vägen" och "The Proposition". Även när han satsar på bredare Hollywoodfilm, såsom "Lawless" och "Triple 9", blir det med svärta. Om det är någon tv-serie som Hillcoat platsar på lär det ju vara "Black Mirror".

Det finns inga andra detaljer om avsnittet, mer än att det enligt rykte ska heta "Crocodile" och handla om två kvinnor, varav en kan komma att spelas av Andrea Riseborough. Hon har erbjudits rollen efter sina framgångar i "Nocturnal Animals" och "Birdman".

I oktober fick vi reda på att Jodie Foster också kommer att regissera ett av de nya avsnitten. Det enda seriens skapare Charlie Brooker har sagt om detta är att avsnittet ska fokusera på en mor-och-dotterrelation och Rosemarie DeWitt ("La La Land") ska spela.

"Black Mirror" har en tradition av att bjuda in kända filmregissörer till sina avsnitt. John Hillcoat följer i Joe Wrights och Dan Trachtenbergs fotspår, som båda bidrog till regin av säsong 3.

Ännu finns inget datum för säsong 4, men vi kan anta att det blir till hösten precis som förra årets säsong.

Vilken är John Hillcoats bästa film enligt dig?
| 22 februari 2017 16:00 |