Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

20 oktober 2016 | 11:30

Jodie Foster regisserar ett avsnitt av "Black Mirror"

Imorgon har säsong 3 premiär, men snart påbörjas produktionen av säsong 4 där Jodie Foster regisserar ett avsnitt med Rosemarie DeWitt i huvudrollen.
Netflix har anlitat ingen mindre än Jodie Foster för att regissera ett avsnitt i säsong 4 av den kritikerrosade antologi-serien "Black Mirror", som påbörjar produktion senare i år. Bland de skådespelare som hon ska regissera finner vi Rosemarie DeWitt, just nu aktuell i den nya filmen "La La Land" med Ryan Gosling och Emma Stone.

Säsong 3 har premiär redan imorgon den 21 oktober, men Netflix har redan beställt 12 nya avsnitt, uppdelade över två säsonger. "Black Mirror" har redan belönats med en Emmy, en Peabody och en Rose D'or och är även nominerad för det brittiska BAFTA-priset.

För den som helt har missat vad det är "Black Mirror" en satirisk och skrämmande skildring av hur den avancerade teknologin har letat sig in i varje aspekt av vår vardag och i grund och botten förändrat hur vi lever våra liv. Avsnitten är fristående och kretsar kring olika karaktärer och nya tänkbara tekniska framsteg. Kalla det sci-fi, men den teknik som presenteras i "Black Mirror" är kanske inte så långt bort som du först tror. Det här kan vara den otäcka teknikfixerade framtid som dina barn växer upp i.

Jag kan redan gott rekommendera "Black Mirror", men Jodie Foster kommer som pricken över i:et i den fjärde säsongen. Spana in premiären av säsong 3 imorgon. Se trailern:


Har du sett "Black Mirror"?
| 20 oktober 2016 11:30 |