Film

Skribent

MovieZine

21 april 2017 | 15:00

De 7 bästa filmerna på bio just nu

Vad går på bio just nu? MovieZine listar de mest sevärda biofilmerna i helgen.
Vad ska man se? Den eviga frågan. Att välja rätt film när man står i biokön är inte alltid det lättaste. Det är där MovieZine kan hjälpa dig. Kolla in nedanstående tips för att få lite vägledning till den biofilm som passar just dig.
 
 
 
Kungens val

Året är 1940 och andra världskriget är på väg att brista ut ordentligt. Norges Oscarsbidrag är en lika historiskt intressant som visuellt storslagen skildring av några av de mest dramatiska dygnen i norsk historia.

Get Out

Här bjuds vi på en modig och ytterst briljant spinn på klassisk skräck, som också skiftar till att vara kvalitetskomedi med satiriska inslag. Vår recensent gav ”Get Out” toppbetyg och kallar den för ”en av årets bästa filmer”!

Their Finest Hour

I dramakomedin ”Their Finest” får vi följa inspelningen av en brittisk propagandafilm under andra världskriget. Men låt inte den allvarsamma inramningen lura dig. Det här är trivsamt mys från första bildrutan till sista.
 
 
Your Name

Berättelsen om Mitsuha och Taki - två japanska ungdomar som byter kroppar med varandra - har blivit populärare än Studio Ghiblis filmer på senare år. Med drömlik atmosfär, fängslande story och bländande animation skapas en modern animeklassiker.

Fast & Furious 8

”Fast & Furious”-familjen lättar inte på gasen när deras filmserie når sin åttonde del. Vansinniga biljakter och en och annan oväntad twist väntar. Två timmar flyger förbi när man har så här kul.

Free Fire

Ben Wheatley gör sin mest publikfriande film hittills och levererar en 90 minuter lång shootout i en skitig och övergiven Boston-fabrik. Snyggt, explosivt och oändligt underhållande.
 
 
Skönheten och Odjuret

Lämna alla tvivel hemma. Disney-sagan från 1991 har fått en mycket lyckad nytolkning. Bill Condons version är en förtrollande saga, en färgsprakande musikal och en nostalgisk filmfest. Emma Watson är som klippt och skuren för en något modernare Belle.
 
 
Vad rekommenderar du att se på bio just nu? Kommentera nedan.
| 21 april 2017 15:00 |