Bäst på bio just nu

25 November 2016 | 15:00

Bäst på bio just nu

Vad går på bio just nu? MovieZine listar de 7 mest sevärda filmerna i helgen.

Att välja rätt film när man står i biokön är inte alltid det lättaste. Det är där MovieZine kan hjälpa dig. Kolla in nedanstående tips för att få lite vägledning till den biofilm som passar just dig.

Här hittar du våra senaste filmrecensioner.
Fantasy-drama med Sigourney Weaver och Felicity Jones. En ung grabb får sällskap och stöd av ett trädmonster när hans mamma insjuknar i cancer. Finstämt och vackert av J.A. Bayona, regissören som hanterar nästa del i "Jurassic"-filmserien. 


Med Chris Pine och Ben Foster. ”Hell or High Water” är en sällsynt intelligent neo-western som framgångsrikt kombinerar pulshöjande thrillerelement och pang-pang med frän samhällskommentar. Den engagerar i varje enskild bildruta.


Robert Zemeckis har gjort en tät spionthriller som lyckas med sitt uppdrag, och där stjärnorna Brad Pitt och Marion Cotillard får utrymme att tindra ikapp. Det är snyggt, välspelat, och ofta outhärdligt spännande.
Manusförfattaren J.K. Rowling och regissören David Yates fortsätter att utforska det universum som började med Harry Potters skolgång. Trots en annan tid och plats känns mycket igen, när trollkarlen Newt Scamander (Eddie Redmayne) hamnar i en stormig konflikt i 1920-talets USA.


Dramathriller med Amy Adams och Jake Gyllenhaal. Modeskaparen Tom Fords andra långfilm är en stilstudie i bildskönt och berörande obehag. En kriminalhistoria som från början till slut är suggestiv och väldigt spännande, men också mellan raderna riktigt tankeväckande. 


Ulf Malmros och Jaana Fomins tidsresekomedi med Henrik Dorsin i en bärande roll. En svensk "Tillbaka till framtiden"? Nej, riktigt så lyckat blir det inte, men "Flykten till framtiden" är ändå småcharmig.


Animerat med röster av Anna Kendrick och Justin Timberlake. Ett familjeäventyr så sprudlande glatt och färgsprakande att man blir helt vimmelkantig. ”Trolls” charmar de yngre i publiken och lyckas också förföra oss äldre med sitt glitterdamm.


Vad rekommenderar du att se på bio just nu? Kommentera nedan.