Bäst på bio just nu

27 Januari 2017 | 12:00

De 7 bästa filmerna på bio just nu

Vad går på bio just nu? MovieZine listar de mest sevärda biofilmerna i helgen.

Vad ska man se? Den eviga frågan. Att välja rätt film när man står i biokön är inte alltid det lättaste. Det är där MovieZine kan hjälpa dig. Kolla in nedanstående tips för att få lite vägledning till den biofilm som passar just dig.

Succémusikalen som nyss knep hela 14 Oscars-nomineringar har äntligen nått svenska biodukar. Följ Emma Stone och Ryan Gosling under ett sprudlande härligt, jazzigt och romantiskt år när de jagar sina drömmar - och kärleken. 


Den sydkoreanske mästaren Park Chan-Wook ("Stoker") är tillbaka med en erotiskt laddad och fängslande thriller. Unga svindlerskan Sookee går med på att lura rika Hideko på pengar, men heta känslor uppstår mellan de två kvinnorna. 


Amerika, 1930-tal. Spriten är förbjuden, snutarna korrupta och för en smart gangster finns det möjligheter att tjäna stora pengar i den undre världen. Ben Affleck har skrivit manus, regisserat och spelar själv huvudrollen som buse med hämndbegär och ett hjärta av guld.
Walt Disneys animerade filmer har nog en speciell plats i allas våra hjärtan. De väcker barndomsminnen till liv, men för en ung autistisk man har de betytt mer än så. Den här dokumentären visar, på ett varmt och ofta humoristiskt sätt, hur film kan hjälpa människor att förstå och kommunicera med sin omvärld.


Nästa gång någon säger att svensk film suger, visa dem "Måste gitt". Berättelsen om förortskillen Metin, som skriver dagbok om sin kriminella vardag, är som om "Snabba cash" mötte en kulturvärlds-satir. Oväntat rappt och roligt!


Bästa barnfilmen på bio just nu. ”Bamse och häxans dotter” är en mysig tecknad film som är både charmig och tänkvärd. Bamse och hans rättänkande vänner behövs verkligen fortfarande för att sprida lite trevnad och viktiga budskap till våra små.
Science fiction-romantik i rymden, det är som bäddat för den perfekta dejtfilmen. Chris Pratt och Jennifer Lawrence spelar rymdresande som vaknar upp till en tråkig verklighet: de är fast på sitt rymdskepp ensamma för resten av livet. Först spirar kärleken, sen blir det spännande katastroffilm för hela biopengen.


Vad rekommenderar du att se på bio just nu? Kommentera nedan.