Bäst på bio just nu

17 Mars 2017 | 12:00

De 7 bästa filmerna på bio just nu

Vad går på bio just nu? MovieZine listar de mest sevärda biofilmerna i helgen.

Vad ska man se? Den eviga frågan. Att välja rätt film när man står i biokön är inte alltid det lättaste. Det är där MovieZine kan hjälpa dig. Kolla in nedanstående tips för att få lite vägledning till den biofilm som passar just dig.

När Mirja kommer ut från fängelset efter ett avtjänat fängelsestraff väntar tjejgänget på henne med öppna armar. Men Mirja har andra tankar om sitt fortsatta liv. Rojda Sekersöz långfilmsdebut är en välbehövlig käftsmäll, och en totalinjektion av ”girl power” inom svensk film.


Lämna alla tvivel hemma. Disney-sagan från 1991 har fått en mycket lyckad nytolkning. Bill Condons version är en förtrollande saga, en färgsprakande musikal och en nostalgisk filmfest. Emma Watson är som klippt och skuren för en något modernare Belle.


King Kong är tillbaka på bioduken. Det klassiska filmmonstret är större än någonsin i detta fartfyllda och underhållande äventyr. Tom Hiddleston (”Avengers”) och Brie Larson (”Room”) beger sig till en mytomspunnen ö, där de möter på både jätteapa och betydligt värre varelser.


”Alla tiders kvinnor” är en historia ur en ung killes synvinkel och handlar om kvinnorna i hans liv på 1970-talet och hur de påverkade honom och hans uppväxt. Annette Benning med kollegor är fullständigt strålande i detta välskrivna och subtilt humoristiska men ändå lätt melankoliska drama.
Får det vara en sydkoreansk zombiethriller? I ”Train to Busan” får vi följa med på en helvetisk tågresa där ett fåtal passagerare försöker överleva medan en horribel smitta sprids. Ett trevligt inslag i skräckgenren som andas både ”Snowpiercer” och ”World War Z”.


Kalvmärkning, renskötning och jojk. Regissören och manusförfattaren Amanda Kernells film “Sameblod” är ett nedstamp i en historia kopplad till sameförtryck som gör upp med Sveriges mörka förflutna. Här finns utomordentliga skådespelarprestationer och en historia berättad med säkerhet.


Efter 17 år som medlem i X-Men är det dags för Hugh Jackmans uttalat sista film som Wolverine. I det här fristående actiondramat är vår hjälte betydligt äldre, mer sårbar och sliten, men fortfarande lika förbannad. Speciellt när han får nys om vem som försöker ta död på världens alla mutanter. En sylvass, blodig och våldsam superhjältefilm av det slaget vi sällan får se.


Vad rekommenderar du att se på bio just nu? Kommentera nedan.