Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 september 2017 | 15:00

Två nya Stephen King-filmer får premiär i höst

Efter dundersuccén med ”Det” är det dags för fler filmatiseringar - hos Netflix.
Bill Skarsgård spelar Pennywise på bio, och han gör det så läskigt bra att ”Det” har blivit tidernas största skräcksuccé. På bara några veckor slog filmen ”Exorcisten” i biljettintäkter, och en uppföljare är redan spikad för hösten 2019.

Men vi behöver inte vänta länge på mer rysare signerade Stephen King, tack vare Netflix.

Redan idag släpps ”Geralds lek”. Carla Gugino och Bruce Greenwood spelar ett äkta par som vill krydda sexlivet i en öde stuga. Leken förvandlas till dödligt allvar när han dör, och hon sitter fastbunden vid sängen.

Filmen är regisserad av Mike Flanagan, som rockat genren på senare år med ”Oculus”, ”Hush” och ”Before I Wake”.
 
 
Om mindre än en månad är det dags igen. Den 20 oktober kommer ”1922”, baserad på en King-novell. Här handlar det om ”en enkel men stolt bonde som planerar att döda sin fru för pengar”, enligt synopsis. I huvudrollen syns Thomas Jane, som också spelade i Stephen King-filmatiseringen ”The Mist” (2007).

Regissören Zak Hilditch gjorde senast den postapokalyptiska thrillern ”These Final Hours”.
 
 
Det har varit ett stort men skakigt år för Stephen King, som nyss fyllde 70 år. Den efterlängtade biofilmen ”The Dark Tower” visade sig bli en besvikelse, och tv-serieversionen av ”The Mist” fick bara en säsong. Samtidigt hyllas ”Mr. Mercedes” som en av årets bästa nya tv-serier, och vi får nu som sagt ett par helt nya filmer att streama. Bra höstgärning, Netflix!
| 29 september 2017 15:00 |