Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 september 2017 | 15:00

Vad gick snett med Stephen Kings ”The Dark Tower”?

Skräckförfattaren tror sig veta varför storfilmen blev en besvikelse.
2017 måste ha varit ett kanonår om man heter Stephen King. Han fyllde nyss 70 år, flera filmer och serier har filmatiserats - med megasuccén ”Det” som grädden på moset - och fler ska släppas innan årets slut.

Finns det något som inte riktigt gick som förväntat så är det filmversionen av ”Det mörka tornet”. När den efterlängtade filmen landade på biodukarna i mitten av augusti möttes den av ett kollektivt ”meh” från både kritiker och publik.

Vad tycker skräckförfattaren själv om att ”The Dark Tower” floppade? Han skyller på åldersgränsen, och svårigheterna med att summera det tjocka livsverket på två timmar.

- Den stora utmaningen var att göra en film baserad på en bokserie som är riktigt lång, runt 3000 sidor, säger han till Vulture.

- Det andra var beslutet att göra den tillåten från 13 år. Böckerna är extremt våldsamma och grafiska i sin beskrivning av våldsamt beteende. De var tvungna att hantera det även om jag tycker Akiva Goldsman (manusförfattaren, reds.anm.) gjorde ett fantastiskt jobb. Han tog kärnan ur böckerna och gjorde en hyfsat bra film.

Det talas fortfarande om en tv-serie som bygger vidare på ”The Dark Towers” universum. ”Vi får vänta och se”, kommenterar King.

- Vi får se vad som händer med tv-serien de utvecklar. Det skulle isåfall bli en komplett reboot.
 

Se trailern till Stephen Kings "1922":

 
 
Succéåret är ännu inte slut för King. På fredag släpps filmatiseringen "Gerald's Game", och om en månad ungefär kommer thrillern "1922" - båda på Netflix.
| 26 september 2017 15:00 |