Film

Skribent

Alexander Dunerfors

26 september 2017 | 08:20

Uppföljaren till ”Det” har fått ett premiärdatum

Bill Skarsgård är tillbaka i rollen som Pennywise hösten 2019.
Det tog bara ett par veckor för Stephen Kings ”Det” att bli den största skräckfilmen som någonsin visats på bio. Studion avvaktade försiktigt innan de gav grönt ljus till uppföljaren, men nu finns alltså inget tvivel - Pennywise kommer återvända i ”It: Chapter 2”.

Uppföljaren har just spikat ett premiärdatum: den 6 september 2019 fortsätter clownterrorn i staden Derry.
 
När bokens andra halva filmas, är det dags för barnen att komma tillbaka i vuxen ålder för att möta sina rädslor på nytt. 27 år har passerat och spelåret är 2016. Det är inte känt än vilka skådespelare som tar över rollerna men vi har satt ihop några förslag - vad sägs om Jessica Chastain och Chris Pratt? 
 
Med tanke på hur populära The Losers Club har blivit, kan vi nog hoppas på en och annan flashback som låter publiken återse även de unga skådespelarna.
 
Gary Dauberman ("Annabelle") skriver redan på filmens manus. Andy Muschietti väntas regissera även andra delen, och Bill Skarsgård är förstås tillbaka som hela världens nya dansande favoritmonster Pennywise.
 

Mer Stephen King - se trailern till "Gerald's Game":

 
 
Den senaste Stephen King-filmatiseringen, "Gerald's Game", får premiär redan fredagen 29 september på Netflix. Den handlar om ett par som försöker krydda till sexlivet i en stuga ute i skogen. Men när maken dör kämpar en fastkedjad kvinna för att överleva. För regin står Mike Flanagan ("Hush", "Oculus").
| 26 september 2017 08:20 |