Film

Skribent

Andreas Samuelson

22 september 2017 | 18:00

Vuxenskådisarna vi vill se i ”Det: Kapitel 2”

Uppföljaren till ”Det” är redan på g och med största sannolikhet kommer den handla om The Losers Club i vuxen ålder. Vilka vill vi se i rollerna?
Den nya filmatiseringen av Stephen Kings ”Det” har redan blivit en av de mest framgångsrika rysarna någonsin och fick oss snabbt att glömma miniserien från 1990.

Till de sju unga hjältarna i The Losers Club har man funnit ett gäng begåvade skådespelare men till den kommande uppföljaren är tanken att de ska porträtteras som vuxna. Här är våra förslag på vilka som ska rollsättas.
 
 

Bill Denbrough - James McAvoy

 
Gängets känsliga men starka ledare växer upp till att bli en framgångsrik författare men hans stammande kommer tillbaka i samband med Dess återkomst. McAvoy har visat prov på att kunna kombinera en känsligare sida med starkt ledarskap på film förut och är en talang att räkna med, som även provat på skräckgenren nu senast med ”Split”.
 
 

Mike Hanlon - Anthony Mackie

 
Den sista som ansluter sig till klubben är också den enda som stannar kvar i staden Derry och blir dess bibliotikarie för att sedan kalla tillbaka sina vänner när Det börjar härja igen. Mackie är en duktig skådespelare och tillräckligt anonymt namn som kan ge den viktiga rollen både karaktär och ansikte, och sin egen karriär ett välförtjänt lyft.
 
 

Ben Hanscom - Chris Pratt

 
Ben är den överviktiga, olyckligt förälskade utbölingen som växer upp till att bli en internationellt erkänd - och attraktiv - arkitekt. Pratt har själv gått från plufsig sitcom-snubbe till vältränad actionhunk men har fortfarande den mjuka charmen och de vänliga ögonen som krävs för att äntligen charma Beverly med sin romantiska poesi.
 
 

Eddie Kaspbrak - Jason Biggs

 
Gängets moderdominerade hypokondriker har i vuxen ålder en limousinefirma och är gift med en kvinna misstänksamt lik hans mamma. Enda sedan ”American Pie” har Biggs gjort gnälla neurotiker till något av sin egen expertis. Hade också varit intressant att se den begåvade Biggs göra något utanför komedifacket. 
 
 

Beverly Marsh - Jessica Chastain

 
Tjejen och den tuffaste i gänget är den som bryter sig loss från sin fars övergrepp och först lämnar Derry - för att hamna i en liknande, destruktiv relation med en man. Amy Adams hade passat likväl men Chastain har aningen mer skinn på näsan - och hennes look-a-like Bryce Dallas Howard vore perfekt som Bills fru, en kopia av hans barndomskärlek Beverly.
 
 

Richie Tozier - Jason Schwartzman

 
Den obligatoriska lustigkurren i gruppen utnyttjar sina komiska talanger som vuxen när han blir en populär discjockey i Los Angeles. För att spela en komiker, åtminstone i en seriös film, krävs ofta en dramatisk skådespelare. Schwartzman har aldrig gjort oss besvikna och har även visat prov på, trots sin sedvanligt allvarliga uppsyn, en mer komisk ådra.
 
 

Stanley Uris - Adam Brody

 
Den judiske skeptikern Stans roll är mindre som vuxen, av anledningar de som läst boken/sett miniserien är medvetna om. Brody är en tillräckligt sympatisk och begåvad skådespelare för att vi ska bry oss om vad som sker stackars Stan, men ändå inte för stor stjärna för att inte kunna göra en liten om än viktig roll i en uppföljare av denna sort.
 
Vilka skådespelare skulle du vilja se?
| 22 september 2017 18:00 |