Film

Skribent

Scott Ginyard

27 maj 2014 | 20:01

Trailertisdag: Snälla Zach Braff, inget mer slisk!

MovieZine tar en titt på veckans heta trailersläpp, från "Wish I Was Here" till "Guardians of the Galaxy" och mer därtill.

Brittiska agenter, dysfunktionellt rymdgäng, Garden State 2.0, animerade Avengers och arga ryssar är vad veckans trailers har att bjuda på

Kingsman: The Secret Service

Mark Millar, mannen bakom serietidningar som ”Wanted” och ”Kick-Ass” får i år en tredje filmatisering baserad på hans verk. Den här gången är det spionserien ”The Secret Service” som står på tur. Matthew Vaughn regisserar en rollista bestående av kända namn som Colin Firth, Michael Caine, Samuel L. Jackson och Mark Hamill.

Nykomlingen Taron Egerton spelar en småkriminell tonåring som värvas av en erfaren agent (Colin Firth) för att tränas till att bli en Kingsman - medlem i en internationell agentfirma. Trailern bjuder på allt man förväntar sig från en spionfilm - action, häftiga gadgets, rockmusik och en gnutta humor. Det är en stilfull trailer som inte bara bjuder på herrar i kostymer utan också en läspande Samuel L. Jackson i vad som kan vara filmens skurkroll.

Kan Matthew Vaughns brittiska spionäventyr fylla tomrummet efter James Bond och Ethan Hunts frånvaro från 2014? Svaret får vi när ”Kingsman: The Secret Service” har premiär den 24 oktober.

Guardians of the Galaxy

Med "Spirit in the Sky" och "Hooked on a Feeling" tryckande i bakgrunden glider den senaste trailern till Marvels intergalaktiska tjuvgäng rakt in i mitt hjärta. Med ett fartfyllt tempo och färgglada och actionspäckade scener ser ”Guardians of the Galaxy” ut att bjuda på en underhållande färd genom kosmos.

Om man som jag inte har någon tidigare erfarenhet med Marvels rymdväktare kan den här filmen komma att bli en fräsch upplevelse särskilt om man delar min åsikt om att Marvels senaste utbud av superhjältesagor för det mesta endast har varit överseriösa och trötta försök att blanda action och CGI. Förhoppningsvis är ”Guardians of the Galaxy” ett tecken på att Marvel inser att de behöver släppa loss lite och inte vara så allvarliga och tråkiga.

”Guardians of the Galaxy” flyger fram i svenska biografer 1 augusti.

Wish I Was Here

Trailern till Zach Braffs andra självregisserade långfilm ”Wish I Was Here” lämnar mig med en bitterljuv känsla. Den bittra och beska smaken jag fick i min mun efter att ha sett trailern är kopplat till min negativa syn på Braffs första film ”Garden State”.

Jag är orolig att Braff ska upprepa sitt misstag genom att berätta en pretentiös, självömkande och sliskig historia som han enligt min åsikt gjorde med ”Garden State”. Å andra sidan är trailern till ”Wish I Was Here” visuellt intressant med sitt snygga foto.

Kommer Zach Braff tvinga på biopubliken än mer slisk eller har han lärt sig en läxa och istället skapat något nytt och unikt? Det ska bli intressant att se. Något svenskt premiärdatum finns inte just nu, men filmen har premiär i USA den 25:e juli.

Big Hero 6

Veckans andra Marvel-film precis som ”Guardians of the Galaxy” skiljer sig en del från Marvels vanliga utbud av superhjältefilmer genom att se ut att inte ta sig själv på lika stort allvar. Men det stora skiljetecknet är att filmen är datoranimerad. Disneys animationsstudio har tagit på sig ansvaret att filmatisera Marvels superhjälteteam Big Hero 6.

Den första trailern är endast en kort teaser för att skapa ett intresse och etablera filmens stil och stämning. Det är utifrån denna korta aptitretare klart att den här filmen är en humoristisk och barnvänlig superhjältefilm. Trailern påminner en del om Pixars ”Wall-E” och dess tysta och förvirrade protagonist.  En godkänd teaser som egentligen inte visar någonting men ändå skapar ett intresse.

”Big Hero 6” ser ut att vara ett intressant projekt som förhoppningsvis blir mer än bara en animerad ”The Avengers”. Däremot kommer det troligen dröja ett tag innan vi får någon mer trailer och information. Filmen har nämligen premiär 30 januari nästa år.

The Equalizer

Med filmer som ”Training Day”, ”Shooter” och ”Olympus Has Fallen” har amerikanen Antoine Fuqua etablerat sig i Hollywood som en actionfilmsregissör. I år fortsätter han den trenden med en mörk och våldsam action-thriller med en av de mest actionfilmsbenägna skådespelarna just nu – Denzel Washington.

”The Equalizer” ser enkel ut på alla sätt och vis. Handlingen om en f.d. soldat som ska rädda en ung kvinna (Chloë Grace Moretz) från den ryska maffian är lika simpel som trailern. Med mycket action och många arga ryssar känns trailern redan gjord och dessutom rätt så ointressant. Washington ser ut att göra det han alltid gör nuförtiden – att spela sliten och våldsam hjälte.

Om man vill se Denzel Washington testa på något nytt lär ”The Equalizer” inte vara något för dig. Men om man vill ha en våldsam actionrulle på kvällskvisten kan det vara en helt klart godkänd upplevelse. ”The Equalizer” pangar sig fram i svenska biografer den 26:e september. 

| 27 maj 2014 20:01 |