Garden State (2004)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Misslyckade skådisen Andrew ”Large” Largeman lever bakom en dimridå av lugnande medel. När hans mamma dör slutar han med pillerätandet och återvänder till sin hemstad. Ödets nyck för honom samman med den färgstarka Sam, vars positiva energi får Large att våga öppna sina sinnen för livet – och kärleken.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: GARDEN STATE

Välkommen till trädgårdsstaten

Hjärnan säger att ”Garden State” är en bagatell, hjärtat håller med men argumenterar för att det är den mest charmiga och bitterljuva av bagateller. Zach Braff, känd som J.D. i tv-serien ”Scrubs”, har skrivit, regisserat och spelar huvudrollen. Stilen påminner om regissören Wes Anderson, tonen om manusförfattaren Mike White.

Misslyckade skådespelaren Andrew Largeman återvänder till trädgårdsstaten New Jersey när hans mamma ska begravas. Efter nio år i Los Angeles kommer han hem till släkt och vänner. Allt och inget har förändrats, hemmet känns inte så hemma längre. Bästa vännen (Peter Sarsgaard) gräver gravar och har ingen brådska med någonting. En allt mer avtrubbad Andrew bestämmer sig för att sluta ta de lugnande medel pappa (Ian Holm) matat honom med sedan barndomen. Han möter en kvinna som inte kan sluta ljuga men som är snäll ändå. Hon spelas av Natalie Portman i sin bästa roll sedan Ted Demmes ”Beautiful Girls” där hon spelade en liknande roll. Det är lite vackert att Amanda Scheer-Demme är ”music supervisor” på båda filmerna.

Precis som ”Eternal Sunshine Of The Spotless Mind” är ”Garden State” ännu en variation på temat ”vild och galen kvinna frigör stel och hämmad man”. Givetvis är de här filmerna alltid skrivna av en man. Givetvis blir de här filmerna alltid hyllade av manliga filmkritiker som lever livet framför pressvisningar och tangentbord. Och det är väl därför jag faller för det gång på gång.

Christoffer Andersson Skribent
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Kevin E
Riktigt välregisserad debutfilm av Zach Braff som underhåller hela vägen. Tycker dock inte den var så jättebra förutom musiken och skådespelarinsatserna, speciellt Natalie Portman som var otroligt charmig! 3/5
15144-1
Som tidigare talare sagt så är det även i min bok världens bäst film, möjligtvis tillsammans med "Fight Club". Vet inte riktigt vad som gör filmen så extremt bra men troligtvis är det komponeringen av briljant skådespel, bra musik och den udda humorn som följer genom filmen. 5/5, alla dagar i veckan!
Blaster
Aja jag förstår
Visa fler (25)

Veckans populära filmer

Visa fler