Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

21 december 2010 | 15:45

Trailertisdag: Ronan har mord i sinnet

Ung mördare, cirkusveterinär och snabba bilar är några av ingredienserna i veckans trailertisdag.

Detta är denna veckas trailertisdag!

Hanna

Uppfostrad av sin far, en före detta CIA-agent, i Finlands ödemarker, har Hannas uppfostran och utbildning gått ut på en och samma sak, att göra henne till den perfekta mördaren. Vändpunkten i hennes ungdom blir en skarp sådan när hon blir skickad till den stora vida världen av hennes far på ett uppdrag.

Jag har några synpunkter direkt. Varför i hela friden döper man en film till "Hanna"? Helt åt fanders tråkigt. Det tyder på noll kreativitet. Förutom det lilla misstaget tycker jag att filmen verkar just sådär nytänkande och kreativ som namnet inte tyder på. Vi får se en annorlunda handling och det ska bli väldigt intressant att se Saoirse Ronan igen, som vi sist såg i "Flickan från oOvan".

Filmen får svensk premiär 10 juni 2011.

Limitless

En copywriter upptäcker den topphemliga drogen, MDT-48, som förbättrar intellektet och andra förmågor. Då hans användande av drogen börjar förändra hans liv sätter han ingång att undersöka läkemedlets dunkla ursprung, allt medan en grupp mördare följer varenda steg han tar.

Jag har gillat Bradley Cooper sedan jag såg "Yes Man" för två år sedan. Han tar varje roll med karisma som få har, någonting skådespelare som Matthew McConaughey försöker få, men aldrig riktigt lyckas med. Kanske beror det på att Cooper är en jävel på att välja filmer, att han ofta är med i uppskattade ensemble-filmer som till exempel "New York, I love You" och "Valentine's Day". Hans senaste bra roll var i "A-team", där han på samma sätt som tidigare gjorde en rolig karaktär med extrem karisma. I "Limitless" får vi se mer av den här varan, och det är med fröjd. Handlingen verkar riktigt bra, även om det kanske inte är den intressantaste filmen som kommer nästa år. Robert De Niro verkar ha funnit sitt skådespeleri också, någonting vi fick se i "Machete" där han var superb.

Filmen får svensk biopremiär 29 april 2011.

Water for Elephants

Efter sina föräldrars död bestämmer sig Jacob för att överge sina veterinärstudier och istället jobba som veterinär på en resande cirkus.

Till skillnad från många tvivlar jag inte en sekund på Robert Pattinsons skådespelartalang. Dock blev jag verkligen förvånad av hans kunskaper i filmen "Remember Me" som han gjorde tillsammans med Emelie de Ravin. Han var inte alls samma tråkiga figur som "Twilight" har fått honom att verka vara. Därför tror jag att "Water for Elephants" kommer bli  en riktigt höjdarrulle med tanke på rollistan där vi bland annat hittar förutom Pattinson både Christoph Waltz och Reese Witherspoon, varav den förstnämnde stod för fiolårets absolut bästa prestation i "Inglourious Basterds". Witherspoon är inte illa hon heller med bland annat en fantastisk presentation i "Walk the Line" med Joaquin Phoenix. Filmen verkar var en fantastisk sådan fylld av mystik, kärlek och svartsjuka. Jag är oerhört peppad.

Filmen får amerikansk bioopremiär 15 april 2011.

The Tree of Life

Jack växer upp som en av tre bröder i en familj i mellanvästern. Modern är en känslig kvinna som står för kärlek och empati. Fadern, å andra sidan, försöker lära sina söner att i första hand tänka på sig själva. Föräldrarna kämpar för sina olika åsikter, och Jack står mitt emellan dem.

Brad Pitt har haft ett par riktigt guldår, och segervissheten i honom verkar inte ha tagit slut, då han nu är aktuell med en ny storfilm tillsammans med flera andra riktigt bra skådespelare, bland andra alltid lika fantastiska Sean Penn. Den här trailern får det verkligen att vattnas i munnen på mig. Jag vill se den här filmen. Nu.

Filmen får svensk biopremiär 8 juli 2011.

Fast Five

I femte fartfyllda filmen "Fast Five" är duon Dominic Toretto och Brian O'Conner på rymmen och är jagade av lagens långa arm.

Visst, dem två första filmerna var helt okej. Inte bra, inte dåliga, helt okej. Nu när det är femte filmen som är aktuell för biopremiär har jag tröttnat. Det finns ingenting kvar att hämta från den här serien förutom att göra plagiat från spelet "Modern Warfare 2" som de faktiskt ser ut att ha gjort. Nej, tack.

Filmen får svensk biopremiär 6 maj 2011.

Rango

Ett husdjur ger sig ut på äventyr för att finna sitt rätta jag i ett nytt animerat äventyr från Paramount Pictures och Nickelodeon.

"Rango" verkar vara en nyskapande film med allt en animerad film behöver för att överleva idag. Lite fräscha idéer och en vass handling som inte är för stereotypisk för genren. Allt detta har filmen, samt duktiga röstskådespelare, bland andra Johnny Depp, som testar på lyckan som röst igen för första gången sedan "Corpse Bride". Jag tror på den här filmen.

Filmen får svensk biopremiär 4 mars 2011.

| 21 december 2010 15:45 |