Remember Me 2010

Romantik Drama
USA
100 MIN
Engelska
Remember Me poster

Synopsis

Två unga älskandes nyfunna kärlek blir hotad när de samtidigt försöker hantera sina respektive familjers tragedier.
Ditt betyg
3.1 av 648 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Remember Me
Biopremiär
12 mars 2010
DVD-premiär
18 augusti 2010
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Nordisk Film
Åldersgräns
11 år
Längd

Recensent

Lisa Olsson

10 mars 2010 | 12:08

Tårdrypande och tråkigt

Tårdrypande romantik och dramatik med en Robert Pattinson som spelar ungefär samma roll som i "Twilight" – det är vad "Remember Me" bjuder på. Och det är emellanåt så tråkigt att klockorna stannar. Det oväntade slutet räcker inte för att väcka sömniga biobesökare utan bidrar istället till att göra filmen sämre.

Robert Pattinson spelar Tyler, en ung svår kille som är arg och besviken på sin pappa (Pierce Brosnan) för att han alltid sätter familjen i andra hand. Ally spelas av Emilie de Ravin från "Lost" och även hon har pappa-problem. Kärlek uppstår men det är självklart inte problemfritt. Deras respektive familjedraman ställer till det för de unga tu.

Att Robert Pattinson kan spela djupa killar som känner ett stort utanförskap är väl ingen nyhet. Han har ju dessutom sitt perfekta James Dean-utseende vilket får honom att se ännu lite svårare ut. Förutom att han inte vill dricka blod och att han inte är lika blek så använder han sig av samma minspel som i "Twilight" och tillför ingenting nytt till rollen som Tyler. Jag är riktigt nyfiken på hur han gör sig i filmen "Little Ashes" där han spelar konstnären Salvador Dalí. Det känns som att det kan krävas lite mer för att gestalta honom på ett bra sätt.

Det händer faktiskt att man några gånger vaknar till ur koman och känner sig engagerad.  Anledningen till det är 11-årige Ruby Jerins som spelar Tylers lillasyster Caroline. Hon slår de vuxna skådespelarna med hästlängder och man bryr sig om hur det går för henne. Vad gäller de övriga karaktärerna - nej de väcker inget större intresse. Det är inte bara skådespelarnas fel för ingen av dem är en total katastrof. Berättelsen och manuset känns som att det är skrivet av någon som tror att det räcker med att visa Robert Pattinson på filmduken för att dra publik. Vilket det kanske till viss del gör. Men en lyckad film blir det inte.

Ett annat problem är att det är för mycket av det mesta i filmen. För mycket sorgsen pianomusik, för mycket rynkande ögonbryn och för deppigt. Och slutet är definitivt för mycket, utan att avslöja någonting om det. Filmteamet skulle ha behövt någon som försynt frågade "Räcker det inte nu?".

Framför allt är "Remember me" för tråkig och seg. En film som man glömmer så fort man har lämnat salongen. Den lär säkert få en del publik ändå med tanke på att Robert Pattinson-fansen är rätt många. Vissa av dem kommer säkert glädja sig åt att få se mer av honom här än i "Twilight". Tyler är nämligen inte alls lika kysk som vampyr-Edward. "Remember me" är i stort sett en ganska menlös film men med några få lite bättre stunder.

| 10 mars 2010 12:08 |