Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

20 februari 2020 | 20:40

Trailer: "Westworld" ser ut som en helt ny och svindyr tv-serie

Det verkar onekligen som att de miljontals dollar HBO vanligtvis hade spenderat på en ny "Game of Thrones"-säsong, har landat i nya "Westworld" istället.
Den första säsongen av "Westworld" blev ordentligt hyllad och kammade hem flest Emmynomineringar på galan som följde, men man fick även utstå en hel del kritik för hur (framför allt) de kvinnliga robotarna utnyttjades av västern-parkens besökare. Eller åtminstone av faktumet att så mycket av det visades för oss tittare. 
 
Den andra säsongen fortsätte att utöka de mer sci-fi-tunga och existensiella frågorna kring vad man egentligen borde få göra med (eller mot) en robot, samtidigt som man skalade bort mycket av det nakna till förmån för mer action och klurigheter. I slutet av säsongen öppnades däremot "Westworld"-världen upp avsevärt, där vi både fick se hur andra "parker" började se sina robotar vakna upp och hur verkligheten utanför såg ut - i en värld tillräckligt långt fram i tiden för att ha kunnat utveckla tekniken inne i parkerna.
 
Nu står det klart att det kommer att vara de båda robotarna Dolores (Evan Rachel Wood) och Maeve (Thandie Newton) som kommer att börja kriga mot varandra, med både parkerna och resten av världen som sci-fi-slagfält. Vi får även för första gången se hur Aaron Pauls ("Breaking Bad") nya karaktär kommer att vävas in i storyn.
 
 
För egen del har jag faktiskt inte varit särskilt peppad på den nya säsongen av "Westworld", som med sina väldigt invecklade säsonger krävt väldigt mycket av sina tittare. Det är i sig givetvis bara positivt, men om man inte känner sig supersugen är "Westworld" knappast en serie man kan slötitta lite på bara för att hänga med i diskussionerna.
 
Men nu är lyckligtvis peppen uppskruvad till max, med bara en knapp månad kvar till premiären - som för oss svenskar går av stapeln den 16 mars, hos HBO Nordic.
 

Läs också: Det går inte att se hela "The Mandalorian" när Disney+ släpps i Europa

 
Vad tyckte du om den nya trailern inför den tredje säsongen av "Westworld"? Kommer du att ge den nya säsongen en chans? Kommentera gärna nedan!
| 20 februari 2020 20:40 |