Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

18 februari 2020 | 16:20

Det går inte att se hela "The Mandalorian" när Disney+ släpps i Europa

Trots att "The Mandalorian" redan blivit en av de stora tv-snackisarna under 2019, kommer inte hela serien finnas tillänglig när Disney+ släpps i Europa.
Den 24 mars släpps den efterlängtade streamingtjänsten Disney+ för ett gäng länder (Storbritannien, Spanien, Tyskland, Frankrike, m.fl.) i Europa, här i Sverige får vi däremot vänta till sommaren innan tjänsten lanseras. Men i Nordamerika och några få andra utvalda länder har det gått att ta del av Disneys nya streamingtjänst i ett par månader redan, där Star Wars-serien "The Mandalorian" blivit den överlägset största snackisen.
 
Många på vår sida av Atlanten har därför väntat med spänning på att få klämma hela den första säsongen under en eller några få bingesittningar, men det visar sig nu att Disney planerar att släppa förra årets succé på samma sätt som man gjorde i USA... nämligen med ett avsnitt per vecka, trots att hela serien redan släppts i andra länder. 
 
 
Troligtvis är det här ett sätt att försöka undvika att folk tecknar upp sig för testperioden av Disney+ , ser "The Mandalorian" och därefter avslutar tjänsten. Det är däremot i nuläget fortfarande oklart om samma upplägg kommer att gälla när Disney+ släpps här i Sverige, vilket i så fall kan betyda att vi kommer att få vänta tills efter sommaren innan hela den första säsongen av "The Mandalorian" går att ta del av på laglig väg här.
 

Läs också: Disney+ släpps i Sverige först till sommaren

 
Vad tycker du om Disneys strategi kring lanseringen i Europa? Smart eller snålt... eller kanske både och? Kommentera gärna nedan!
| 18 februari 2020 16:20 |