Film

Skribent

Viktor Jerner

6 oktober 2017 | 18:10

Trailer: striden mellan monster & robotar fortsätter i "Pacific Rim: Uprising"

"Daredevil"-skaparen Steven S. DeKnight tar över i Guillermo del Toros färgstarka värld.
Även om jag inte var ett större fan av Guillermo del Toros "Pacific Rim", filmen om kampen mellan kaiji-monster och enorma robotar i en dystopisk framtid, så älskar jag den kreativa glöd och passion som han alltid skänker sina projekt. Därför fylldes jag också av mestadels negativa känslor när det gjordes klart att han hoppade av uppföljaren "Pacific Rim: Uprising" (dock till förmån för "The Shape of Water", som känns som ett mycket mer intressant projekt) och lämnade över rodret till Steven S. DeKnight.
 
Även om DeKnight ligger bakom serier som "Daredevil" och "Spartacus" känns han som ett relativt oprövat kort, särskilt som regissör, och jag har verkligen ingen aning om vad man kan vänta sig med honom bakom spakarna. Att Del Toro har förtroende för honom får dock ses som ett mycket lovande tecken och castingen av karismatiska John Boyega ("Star Wars: The Force Awakens") är onekligen ett vasst drag. 
 
Idag landade den första trailern till filmen, kolla in nedan: 
 
 
Okej, vissa bitar ser sannerligen mäktiga ut, men i stora drag känns det här som en mycket mer generisk version av den första filmen. John Boyega tycks försöka förmedla att hans rollfigur är Stacker Pentecosts (Idris Elba i förra filmen) son lite väl hårt och actionmässigt känns det som att det drar tydligt åt ett mer barnvänligt och nästan Transformers-doftande håll. Jag ska försöka gå in med öppna sinnen när den kommer, men det här bådar verkligen inte gott. 
 
 "Pacific Rim: Uprising" har premiär på svensk bio den 25:e maj 2018. I rollerna ser vi bland annat återvändande Rinko Kikuchi, Charlie Day och Burn Gorman, samt nytillskott som John Boyega, Scott Eastwood, Tian Jing och Adria Arjona. 
 

Vidare läsning: Guillermo del Toros "The Shape of Water" ser sanslöst bra ut

| 6 oktober 2017 18:10 |