Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 mars 2020 | 21:00

Trailer: Kommer animerade "Central Park" att rädda Apple TV+?

Det går väl visserligen ingen direkt nöd på Apples plånbok, men den globala lanseringen av Apple TV+ kan knappast anses vara särskilt lyckad.
Apple TV+ lanserades globalt i november och har redan hunnit släppa en rad intressanta originalserier, alla med heta namn knutna till sig och det har dessutom varit uppenbart att samtliga serier har haft en ganska saftig budget att leka med. Men utöver "The Morning Show" (med Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Steve Carell och Mark Duplass i huvudrollerna), så är det knappt någon av Apples serier som har slagit igenom nämnvärt - trots att tjänsten finns lanserad globalt.
 
Hade "Mythic Quest: Raven's Banquet" släppts på HBO så hade den troligtvis hyllats som en av årets bästa nya komediserier och kallats för den självklara "Silicon Valley"-ersättaren... handen på hjärtat nu, hur många visste ens om att den seriens existerade?
 
Joel Kinnaman har troligtvis gjort sin bästa roll hittills i "For all Mankind", med några av de mest rörande scenerna vi någonsin sett honom i, och M. Night Shyamalans "Servant" hade med största sannolikhet varit många skräckfantasters nya favoritserie, om den hade släppts på Netflix.
 
Märkte du förresten att Steven Spielbergs "Amazing Stories" släppte det första fristående avsnittet på Apple TV+ i fredags?
 
Frågan är nu om det är med den nya animerade tv-serien "Central Park", från medskaparen till "Bob's Burgers", som Apple TV+ slutligen ska slå igenom på bred front - med något lite mer härligt och lättsmält. För även denna gången ser det ut som att vi har en välgjord tv-serie att se fram emot!
 
 
Rösterna görs av skådespelarna Josh Gad, Leslie Odom Jr. ("Hamilton"), Titus Burgess ("Unbreakable Kimmy Schmidt"), Kristen Bell ("The Good Place"), Stanley Tucci ("Feud"), Daveed Diggs ("Hamilton") och Kathryn Hahn ("I Love Dick").
 
Den första säsongen, bestående av totalt 13 avsnitt, får premiär den 29 maj. Apple har redan lagt en beställning på en andra säsong.
 

Läs också: Vi sätter betyg på originalserierna från Apple TV+

 
Blir du sugen på att ge "Central Park" en chans? Har du sett några andra av Apples tv-serier? Kommentera gärna nedan!
| 10 mars 2020 21:00 |