Amazing Stories 2020

Sci-Fi Fantasy
USA
53 MIN
Engelska
Amazing Stories poster

Synopsis

Steven Spielberg producerar denna antologiserie där varje avsnitt är en fantastisk berättelse med en övernaturlig twist. Bygger på originalserien från 1980-talet.
Ditt betyg
2.0 av 1 användare
Logga in för att se betyg av de du följer
SÄSONG
1
SÄSONG 1
01
The Cellar
2020-03-06
02
The Heat
2020-03-13
03
Dynoman and the Volt!!
2020-03-20
04
Signs of Life
2020-03-27
05
The Rift
2020-04-03

Recensent

Annika Andersson

6 april 2020 | 21:35

Underhållande men inte särskilt ”amazing”

Steven Spielbergs ”Amazing Stories” är tillbaka med traditionell och familjevänlig underhållning utan större överraskningar.
Apple TV+ har precis pumpat ut fem storbudgetavsnitt av den Steven Spielberg-producerade antologiserien ”Amazing Stories”, som bygger vidare på hans smått kultförklarade TV-program från 80-talet. Nytappningen är välgjord i traditionell och gammaldags berättaranda, vilket gör den lättsedd och trivsam utan att bjuda på några större överraskningar.

Faktum är att man nog skulle kunna ha väntat sig lite större ansträngningar, för berättelserna känns ganska självklara, och man ser vartåt det bär med en gång. Här finns överanturliga fenomen som tidsresor, utomjordingar och efter-döden-upplevelser, alla serverade med övertydliga moralkakor och den sci-fi-populära essensen av att universum anpassar sig efter individen på det mest omständiga sätt för att ge den en chans att ”ställa något tillrätta”. Här finns mycket av 50- och 60-talets ”Twiligt Zone” minus de skrämmande, obehagsframkallande bitarna.

I första avsnittet ”The Cellar” till exempel, som regisserats av Chris Long, möter vi Dylan O’Brien och Victoria Pedretti som Sam och Evelyn. Sam har hittat ett gammalt svartvitt fotografi på en vacker flicka i huset han renoverar. En elektrisk kortslutning när barometern i källaren lägger sig på en viss nivå gör att han förs tillbaka till den tidpunkt flickan, Evelyn, bodde i huset. De båda lär av varandra och sina respektive tidsepoker, vilket går förvånansvärt lätt och obekymrat för dem.

Därefter följer ”The Heat” med bästa vännerna Tuka (Hailey Kilgore) och Sterling (Emyri Crutchfield) som löptränar tillsammans. När Tuka blir överkörd av en bil fastnar hennes ande på jorden utan att hon kan kommunicera med de levande – ingen utom Sterling när hon springer. Tillsammans måste de ta reda på vad som behövs för att de båda ska kunna gå vidare.

I Susanna Fogel-regisserade ”Dynoman and the Volt!!” flyttar farfarn Joe Harris (Robert Forster) in hos sin son Michael (Kyle Bornheimer), dennes fru Helen (Alison Bell) och barnbarnet Dylan (Tyler Crumley) efter en knäskada. Dylan älskar superhjälteserier, vilket Joe också gjorde när han var liten. Så kommer en mystisk superhjältering på posten som Joe beställt när han var liten, vilket ger dem båda oanade krafter för att lösa problemen i sina respektive liv.

I fjärde avsnittet, ”Signs of Life”, vaknar Sara (Michelle Wilson) upp från en flerårig koma och verkar inte känna igen sin egen dotter Ali (Sasha Lane). Men hennes hjärna har läkt ihop på ett mirakulöst sätt och hon har fått märkliga färdigheter somsuperhörsel och specialkunskap om matematiska formler. Alia gör allt för att försöka få mamman att minnas, men där finns inte mycket spår kvar av hennes personlighet alls, utan Sara är målmedvetet fokuserad på någonting helt annat...

Femte avsnittet ”The Rift” handlar om en pilot från andra världskriget, Theodore Cole (Austin Stowell), som flyger igenom en lucka i tiden och kraschar i dagens USA. Änkan Mary Ann (Kerry Bishé) och hennes styvson Elijah (Duncan Joiner) hittar honom, men regeringen skickar snabbt ut ett helt expertteam med målet att får honom tillbaka dit han kom från så snart som möjligt för att förhindra en katastrof. Först har dock Theodore ett viktigt ärende att uträtta...

Genomgående i samtliga avsnitt är hur oförvånat och självklart personerna anpassar sig till dessa oförklarliga situationer. Det sänker kvalitén på berättandet, helt enkelt, åtminstone för en vuxenpublik. Visst, avsnitten är välgjorda och fungerar fint som enkel underhållning men känns alltför slentrianmässigt ihopsatta. Hela konceptet känns dessutom förlegat, så att det inte finns så mycket ”amazing” kvar av de en gång så ”Amazing Stories”. Serien väger mellan två och tre poäng, men når inte riktigt upp till att få helt godkänt.
| 6 april 2020 21:35 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Amazing Stories
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu