Film

Skribent

Jakob Åsell

12 januari 2021 | 21:45

Teaserpremiär: Hård väg mot toppen i Ronnie Sandahls fotbollssaga "Tigrar"

Ronnie Sandahls internationellt uppmärksammade film om fotbollsvärldens baksida har premiär på Göteborgs filmfestival. Nu släpps första trailern.
Efter den hyllade långfilmsdebuten "Svenskjävel" och manusarbetet bakom "Borg" är Ronnie Sandahl tillbaka i registolen med ett fotbollsdrama baserat på Martin Bengtssons självbiografiska roman "I skuggan av San Siro". "Tigrar" fick sin världspremiär på Busan International Film Festival i Sydkorea, Asiens största och mest prestigefyllda filmfestival, där festivalpubliken röstade fram den som bästa internationella film.
 
"Tigrar" handlar om Martin, som har siktet inställt på att bli fotbollsproffs till varje pris. När han säljs till en italiensk storklubb är han uppfylld av att vinna. Men drömmen förvandlas snabbt till en mardröm när Martin bekantar sig med den stenhårda konkurrensen i den pengastyrda och cyniska internationella fotbollsvärlden.
 
I huvudrollerna ser vi bland andra Erik Enge, Frida Gustavsson, Marizio Lombardi, Gianluca di Gennaro, Liv Mjönes och Johannes Bah Kuhnke. Spana in teaser-trailern här nedan:
 
 
"Tigrar" kommer att få svensk biopremiär på den digitala versionen av Göteborgs filmfestival som pågår mellan 29 januari och 8 februari. Missa inte vår genomgång av resten av festivalprogrammet!
 

Läs även: De 5 bästa filmerna om fotboll genom tiderna

| 12 januari 2021 21:45 |