SPONSRAT

Skribent

Annons

21 december 2020 | 08:00

De 5 bästa filmerna om fotboll genom tiderna

En salig blandning av dokumentärer, romantiska komedier och kriminellt drama. (Artikeln är en annons från bästabettingsidorna.se)
Fotbollens värld är gigantisk och kan beröra de flesta av oss på olika sätt. Det kan vara den starka kärleken för en specifik klubb eller fascinationen för de legendariska profiler som fotbollen har gett oss. Alla vi fotbollsfans därute har förmodligen känslomässiga minnen från något mål i slutminuten eller ett kval som gick vägen.

Denna lista ger dig en salig blandning av dokumentärer, romantiska komedier och kriminellt drama. Oavsett om du brinner för fotboll eller bara uppskattar väl berättade historier så garanterar vi att någon av filmerna nedan kommer att passa just dig.
 

1. Diego Maradona (2019)

 
Dokumentärfilmen skapad 2019 om den nyligen bortgångne fotbollslegenden Diego Maradona kom att bli en av vår tids mest sedda sportdokumentärer. Regissören har, med hjälp av 500 timmars privata filmer från Maradonas följe, lyckats skildra en sagolik fotbollskarriär men också ett tragiskt personligt fall. Älskar du fotboll är filmen om Maradona ett absolut måste och därför är den given på vår lista.
 

2. Fever Pitch (1997)

 
Den romantiska komedin skildrar Arsenal-fanet Paul och hur han försöker balansera sitt nya förhållande med sitt lärarjobb och hans stora kärlek för Arsenal. Pauls liv fullständigt kretsar kring fotbollsklubben och vi låter filmens tagline tala för sig själv: ”Livet blir komplicerat när du älskar en kvinna men avgudar elva män.”

Filmen har en hög igenkänningsfaktor för många av oss fotbollsfans där ute, vilket gör den både rolig och vacker på något sätt. Glädjen som infinner sig när ens klubb, eller laget du bettat på, vinner är en känsla många av oss haft. En helt klart sevärd film som börjar ses som en klassiker inom genren.
 

Upplev fotboll på andra sätt än på filmduken, betting under finalmatcher

 
Ett annat sätt att uppleva spänningen i fotboll är att betta på den. Föreställ dig att det enda som står mellan dig och en storvinst är 2 minuter tilläggstid i en finalmatch. Behöver du hjälp att hitta rätt bettingsida kan du gå in på bästabettingsidorna.se och enkelt jämföra de olika bolagen. Att spela på matcher ger en extra nerv i sammanhanget vilket ökar spänningen rejält.

Innan du börjar med fotbollsbetting och registrerar dig på olika bettingsidor rekommenderar vi att du går in på svenskaspel.se och läser på om spel och betting. Det är viktigt att du ber om hjälp om du har svårt att kontrollera ditt spelande och endast spelar för det du har råd med.
 

3. Zidane: A 21st Century Portrait (2006)

 
Många anser att Zinedine Zidane är den bästa franska fotbollsspelaren som någonsin existerat. Oavsett vad, så är det unika greppet som den här filmen använder sig av värt att kolla in.

Till skillnad från många andra dokumentärer om fotboll, väljer skaparen av den här filmen att fokusera på bara en match. Zidane följs genom hela matchen av 17 olika kameror i en match där han blir utvisad efter ett bråk. Tillsammans med en otrolig tonsättning blir detta ett konstnärligt mästerverk som inte får missas.
 

4. Green Street Hooligans (2005)

 
Den här filmen letar sig in på vår lista eftersom den, till skillnad från de andra filmerna, skildrar det unika perspektivet av huliganerna i fotbollsvärlden. Spelfilmen, där Elijah Wood spelar huvudrollen, har erkänts som ett relativt välgjort porträtt av den engelska fotbollshuliganismen.

Tittaren får följa fotbollsfirman Green Street Elite som är huliganer till laget West Ham. Förutom den otroliga spänningen, skapar filmen en kärlek hos betraktaren för karaktärerna och deras broderliga sammanhållning.
 

5. The Damned United (2009)

 
En av historiens mest intressanta och kontroversiella karaktärer inom fotbollsvärlden är den engelske tränaren Brian Clough. Filmen ”The Damned United” skildrar hans 44 dagar som tränare för Leeds United 1974.

De här dagarna betraktas än i dag som en av de mest ökända perioder i fotbollens historia. Anledningen är Brian Cloughs extremt tuffa metoder och aggressiva personlighet, men också hans känsla för fotbollen. Filmen är otroligt välgjord och ger en inblick i allt ifrån krigen som uppstod i omklädningsrummet till ett blottande av Cloughs egna osäkerheter.

Upplever du att du också har en känsla för fotboll kanske fotbollsbetting passar dig helt perfekt. Till skillnad från många andra spel handlar betting inte bara om tur. Givetvis förlorar många av de som spelar, men det är din egen kunskap om fotboll som ger dig de bästa förutsättningarna att vinna.
| 21 december 2020 08:00 |