Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 april 2018 | 19:00

"The Walking Dead"-kriget går mot sin upplösning i sista trailern

Den åttonde säsongsfinalen av "The Walking Dead" är bara några dagar bort - men redan nu går det att få en glimt av början till slutet.
Ikväll sänds det näst sista avsnittet av "The Walking Deads" åttonde säsong här i Sverige. En säsong vars första halva var något extremt segdragen och avslutades sedan med att en av seriens originalmedlemmar slutligen fick hänga upp hatten - vilket i sin tur fick fansen att kräva showrunnern Scott Gimples avgång.
 
Den andra halvan av säsongen, som drog igång i slutet av februari, har plågats av fortsatta problem med seriens tittarsiffror - även om raset nu slutligen verkar ha börjat plana ut. Vilket är tur, för under de senaste veckorna tycker jag verkligen att "The Walking Dead" har hittat tillbaka till en riktigt hög nivå på sina avsnitt.
 
Lennie James som Morgan Jones i den kommande säsongsfinalen av "The Walking Dead".
 
Den känslan fortsätter dessutom över in i den fjärde säsongen av "Fear the Walking Dead", som jag redan har fått tjuvkika lite på. Vi rapporterade nyligen om att den nya säsongen av "Fear the Walking Dead" inte kräver någon förkunskap av vad som hänt under tidigare säsonger, vilket gör att vem som helst ska kunna följa Morgans hopp från originalserien till spinoffen. Det är något jag nu efter att ha sett inledningen kan bekräfta, men mer om detta i en längre text när vi närmar oss säsongspremiären.
 
Först har vi nämligen en säsongsfinal av "The Walking Dead" att beta av. En final som Scott Gimple lovat att den ska lyckas sätta punkt för kriget mellan AHK-alliansen (Alexandria, Hilltop, Kingdom) och the Saviors. Med den vetskapen färskt i minnet kan ni här nedan ta en titt på den sista teasertrailern för säsongen - den som markerar det oundvikliga slutet vi rört oss emot under de tre senaste säsongerna.
 
 
Säsongsfinalen av "The Walking Dead" sänds här i Sverige på tisdagen den 17 april, på Kanal 9 och Dplay. Säsongspremiären av "Fear the Walking Dead" sänds den 16 april hos HBO Nordic.
 

Läs också: Svenska crossover-upplevelsen i "Walking Dead"-universumet förstörs

 
Kommer du att fortsätta att titta på "The Walking Dead" efter den åttonde säsongen? Kommentera gärna nedan! 
| 10 april 2018 19:00 |