Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

16 december 2017 | 23:50

"The Walking Dead"-fansen försöker få seriens showrunner sparkad

"The Walking Dead"-fansen har fått nog av Scott Gimple som showrunner och försöker nu få honom sparkad genom en namninsamling.
I skrivande stund har nästan 40 000 "The Walking Dead"-fans skrivit under en namninsamling för att få seriens showrunner, Scott Gimple, sparkad. Motiveringen från den person som startade namninsamlingen, är att han efter dödsfallet i vinterfinal-avsnittet har fått nog av Gimples sätt att förstöra tv-serien för fansen. 
 
Om listan når 50 000 underskrifter (vilket den lär göra relativt snart) kommer den att skickas till AMC (kanalen som ligger bakom serien) med hopp om att få showrunnern sparkad från sin post. Även om AMC knappast lär lyssna på en namninsamling av det här slaget, råder det ingen tvekan om att "The Walking Dead" har stött på en hel del problem under årets säsong.
 
 
Tittarsiffrorna har sjunkigt från 11,3 miljoner tittare i genomsnitt per avsnitt under den förra (sjunde) säsongen, till årets 8,6 miljoner tittare per avsnitt - för att inte tala om sjätte säsongens 13,5 miljoner tittare och femte säsongens 14,38 miljoner tittare per avsnitt. "The Walking Dead" tappar med andra ord miljontals tittare mellan säsongerna - där årets upplaga är den sämsta (tittarmässigt) sedan 2012.
 
I det rådande läget, har AMC inte råd att även tappa sina mest trogna tittare - som nu slutligen verkar ha fått nog. Jag har inte koll på när Scott Gimples avtal med AMC officiellt löper ut, men något säger mig att det här åtminstone inte är något som kommer att väga till hans fördel under kommande förhandlingar. 
 

Läs också: Allt om karaktärens oväntade öde i "The Walking Dead"-finalen

 
Vad tycker du om den senaste säsongen av "The Walking Dead" - skulle serien kunna må bra av ett showrunner-byte? Kommentera gärna nedan!
| 16 december 2017 23:50 |