Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

12 december 2017 | 10:00

Allt om karaktärens oväntade öde i "The Walking Dead"-finalen

Gigantisk superspoiler-varning - om du inte har sett den åttonde säsongens vinterfinal-avsnitt av "The Walking Dead".
Den åttonde säsongen av "The Walking Dead" har precis gått på jullov efter en av seriens (enligt mig) svagaste första halvor hittills. Finalavsnittet bjöd däremot på en av de mest oväntade vändningarna i "The Walking Deads" historia hos AMC.
 
Om spoilervarningen ovan inte var tillräcklig kommer här en till: Läs inte vidare om du inte vill bli spoilad på slutet av "The Walking Dead"-avsnittet "How It's Gotta Be".
 
Carl Grimes (Chandler Riggs) zombie-bett blev alltså finalavsnittets stora cliffhangerslut. I en intervju med "THR" avslöjade Riggs att nästa avsnitt (vårsäsongs-premiären), blir avsnittet i vilket Carl Grimes dör. Förbered er med andra ord på en skapligt upprörd Rick i nästa halva av den åttonde säsongen
 
- Jag hade inte förväntat mig Carl skulle dö. Men det kommer att gagna storyn framöver. Det finns fortfarande lite mer av Carl kvar, i det nionde avsnittet, och det kommer att påverka Rick, Michonne och alla de andra på ett eller annat sätt.
 
 
Många hade på förhand trott att Carl skulle bli seriens nästa stora ledare, efter att Rick på något sätt skulle skrivas ut ur handlingen i kommande säsonger. Carl är dessutom fortfarande vid liv i serietidningen som "The Walking Dead" är baserad på. Karaktärens öde är därför väldigt oväntat - förutom faktumet att den 18-årige skådespelaren Chandler Riggs hade blivit antagen till universitetet.
 
I intervjun med THR försäkrar däremot Riggs att hans universitetsplaner inte hade något med Carls öde att göra:
 
- Jag har tagit studieledigt ett år nu för att fokusera på mitt skådespelande under en tid. Att lämna "The Walking Dead" var inte mitt beslut. Det var story-relaterat.
 
Hans pappa har i ett Facebook-inlägg uttryckt sig lite mindre diplomatiskt:
 
- Att se Gimple sparka min son två veckor före hans 18-årsdag, efter att ha sagt att de ville ha honom de kommande tre åren var en besvikelse. Jag litade aldrig på Gimple och AMC, men det gjorde Chandler. Jag vet hur mycket det här sårade honom. Men vi uppskattar givetvis att ha fått vara en del av allt under åren och uppskattar all kärlek från fansen.
 
Large 119a8cd774752c5461e4e4a217da2eb1 ska cc 88rmavbild 202017 12 12 20kl. 2007.37.02
 
Pappans påstående om att Riggs inledningsvis hade fått höra att han behövdes under de kommande tre åren, men nu uppenbarligen inte behövdes - kan det möjligtvis tolkas som att AMC gör sig redo att knyta ihop säcken för "The Walking Dead"? Tittarsiffrorna under den åttonde säsongen har genomgående varit de sämsta sedan 2012, men det visste de såklart inget om när de spelade in avsnitten - så det här är kanske inget man borde dra några förhastade slutsatser av.
 
Oavsett vad anledningen till ändringen i Carls öde må ha varit, har vi som sagt fortfarande ett avsnitt med honom kvar där vi lär få en hel del scener mellan honom och Rick. Efter att Lori dog tog han det ju inte direkt superbra, det återstår nu att se vad det här dödsfallet kommer att göra för storyn framöver. 
 
Vi avslutar den här texten med en titt på ögonblicket som Carl faktiskt blev biten, när vi borde ha börjat ana att något inte stod helt rätt till. Lägg märke till att Carl slåss mot en zombie i fokus medan en annan försvinner ur bild i närheten av hans mage runt 1 min 26 s - 1 min 41 s in i klippet. 
 
 
Vad tyckte du om AMC:s beslut att sparka Chandler Riggs från "The Walking Dead" - kommer du att sakna Carl framöver? Kommentera gärna nedan!
| 12 december 2017 10:00 |