Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 april 2018 | 16:00

Nya "Fear the Walking Dead"-säsongen kräver ingen förkunskap

Vem som helst ska kunna hoppa in i handlingen när den fjärde säsongen av "Fear the Walking Dead" drar igång.
AMC har haft en del svårigheter under de senaste två säsongerna av "The Walking Dead" att behålla sina tittare, som av olika skäl valt att lämna serien. Vi rapporterade för några dagar sedan att de däremot verkar ha lyckats täppa till tappet, med fortfarande knappt 7 miljoner tittare kvar. Vilket fortfarande gör "The Walking Dead" till en av de mest populära aktiva tv-serierna.
 
Genom de kommande crossoveravsnitten mellan "The Walking Dead" och spinoffserien "Fear the Walking Dead", som har avsevärt färre tittare, hoppas AMC sannolikt att en hel del av fansen från originalserien nu äntligen ska ge spinoffen en ordentlig chans. Och nu verkar dessutom en av de få stora anledningarna för fansen att inte göra det ha försvunnit.
 
 
Enligt Cinemablend ska "Fear the Walking Dead"-producenten Andrew Chambliss, under ett panelsamtal, ha berättat att nya tittare kan hoppa in direkt på den fjärde säsongen. De behöver med andra ord inte se ikapp tre hela säsonger inför den stundande crossovern, när Morgan Jones (Lennie James) hoppar över till spinoffserien istället.
 
- Jag tror verkligen att vem som helst, oavsett om du är ett fan av "Fear the Walking Dead" och "The Walking Dead" eller någon som är helt ny till zombieuniversumet, kan hoppa in. Vi har så många nya ansikten... så det kommer vara lätt för nya tittare att kunna knyta an till någon av dem [eller de få gamla återvändande karaktärerna] och uppleva säsongen på det sättet.
 
 
Personligen håller jag den tredje säsongen av "Fear the Walking Dead" som en av de bästa, näst efter den allra första av originalserien, i AMC:s hela zombieuniversum. De två tidigare gillade jag däremot inte riktigt lika mycket, och kan därför förstå varför AMC vill locka tillbaka tittarna som gav upp efter den första eller andra säsongen.
 
Till skillnad från i originalserien har "Fear the Walking Dead" dödat av sina huvudkaraktärer i mycket större utsträckning, endast fem kvarstår från den första säsongen (och en ytterligare från den andra) - men resten har redan fått möta sin skapare. Den tredje säsongen knöt dessutom ihop handlingen på ett sätt som gjorde tidshoppet möjligt inför den fjärde, när vi kastas fram två år i tiden. Gissningsvis lär det som hänt med våra få (gamla) huvudkaraktärer sedan vi senast såg dem berättas genom tillbakablickar under den fjärde säsongens gång - vilket gör att helt nya tittare vet i princip lika mycket som oss som följt serien från början.
 
 
I normala fall skulle jag inte rekommendera någon att skippa tre säsonger och hoppa rakt in i den fjärde - men, gör det ändå om du är nyfiken på "Fear the Walking Dead" men inte givit serien en chans ännu. Efter den fjärde säsongen kan du sedan i lugn och ro se ikapp de tre tidigare, ifall du gillade vad du såg!
 

Läs också: AMC:s nya skräckserie "The Terror" öppnar kusligt starkt

 
Den fjärde säsongen av "Fear the Walking Dead" drar igång den 16 april, hos HBO Nordic.
 
Kommer du att ge den fjärde säsongen av "Fear the Walking Dead" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 2 april 2018 16:00 |