Fear the Walking Dead 2015-

Drama Skräck Thriller
USA
43 MIN
Engelska
Fear the Walking Dead poster

Synopsis

En familj kämpar för att överleva zombieapokalypsen i denna spinoff till "The Walking Dead".
Ditt betyg
3.2 av 443 användare
Logga in för att se betyg av de du följer
SÄSONG
1
2
3
4
5
SÄSONG 1
SÄSONG 2
SÄSONG 3
SÄSONG 4
SÄSONG 5
01
Pilot
2015-08-24
02
So Close, Yet So Far
2015-08-31
03
The Dog
2015-09-14
04
Not Fade Away
2015-09-21
05
Cobalt
2015-09-28
06
The Good Man
2015-10-05

Recensent

Daniel S Ogalde

10 juni 2016 | 10:00

Fear the Boring Dead

Vad som började som ett intressant komplement till "The Walking Dead" och en möjlig nytändning av zombie-genren har till mångas besvikelse, inte minst min, blivit dödsstöten mot en hel genre. Är det dags att dumpa zombien?
Det började så bra. AMC:s ”Fear the Walking Dead” lyckades ta vara på allt som vi missat i och med Ricks koma i föregångaren ”The Walking Dead”. Hur ett samhälle sakta men säkert ställs mot sin undergång och alla de mänskliga reaktioner det skapar i en storstad som Los Angeles. Och trots varierande skådespelari där Frank Dillane och Alycia Debnam-Carey briljerat i skarp kontrast mot Kim Dickens och Cliff Curtis, så tycktes essensen ändå finnas där. Starka historier och karaktärer som trots stort tryck från fansen vågade stå på egna ben och besitta en egen själ. Det började så bra, men det höll i knappt en säsong. 

Redan andra säsongens första avsnitt vittnade om en degradering och allt började med en båt. Att försätta handlingen till just vatten må vara ett annorlunda grepp mot det konstanta vandrandet som annars präglar zombiehistorier men det är även en begränsning och en utmanande sådan. En utmaning som ”Fear the Walking Dead” inte lyckas tackla så väl. 

Efter att med hjälp av den mystiske Victor Strand, tagit sig ut från storstadens zombie-helvete, lyckas familjen Clark/Manawa undfly en närgången död på en lyxyacht. Planen är att ta sig till en säker hamn var nu denna må ligga men när insikten om världens undergång sakta men säkert börjar gå upp för alla, börjar även sprickor synas i fasaden. Vem kan man lita på? Hur långt är du villig att gå för att fortsätta vid liv? Hur långt är du tvungen att gå?

Det märks vilka som är målgruppen men att försöka locka redan frälsta fans känns minst sagt som ett ogenomtänkt självmål. ”Fear the Walking Dead” har hittills kanske inte lyckats skörda någon storpublik vilket är förståeligt. När även älskare av The Walking Dead börjar gnälla över hur monotona och småtråkiga avsnitten börjar bli är det dags att introducera något innovativt, något nytt och intressant. AMC visar trist nog att man varken försått sin publik eller den kris zombie-genren befinner sig i och försöker sig på ett gammalt koncept. 

Och det är just denna boat trip som blir droppen som sänker skeppet. Istället för att utveckla karaktärerna och intrigerna får vi här se hur ytliga och småkorkade denna upplaga av ”hjältar” är. Nästan så att man ifrågasätter vilka det är som saknar hjärna, de levande eller de odöda? Och det är även här det blir smärtsamt tydligt att ”Fear the Walking Dead” inte är mer än en andrahandsupplaga, främst på grund av det kassa skådespeleriet. 

När ”The Walking Dead” är inne på sin sjunde säsong och onekligen lider mot sitt slut är det inte konstigt att AMC vill återuppliva sin succé men istället för att skapa något nytt väljer man att återanvända ett redan ruttnande lik. Låt zombien dö nu för guds skull.
| 10 juni 2016 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
5
Jag kommer att följa denna serie..som blir bättre och bättre... ända tills serien dör* ut
Läs mer
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu