SPOILERVARNING

Skribent

Jonatan Blomberg

25 mars 2018 | 19:15

Scott Gimple har goda "The Walking Dead"-nyheter inför säsongsfinalen

Nu är det äntligen bekräftat att dagen (många av) "The Walking Dead"-fansen har väntat på, snart är här. Spoilerkänsliga tittare varnas!
Rubriken jag egentligen att velat skrika ut här ovan (men inte gjorde för att skona de mest spoilerkänsliga) var: "Det utdragna "The Walking Dead"-kriget får äntligen sitt slut i säsongsfinalen!"
 
Scott Gimple har nämligen i en intervju med TVLine lovat och bekräftat just det - att kriget mellan The Saviors och AHK-alliansen (Alexandria/Hilltop/Kingdom), kommer att avgöras under den kommande säsongsfinalen i april.
 
- Vi kommer att få se en upplösning av kriget. Det kommer kanske inte bli vad folk förväntar sig. Kanske inte ens vad några av karaktärerna egentligen vill. Men det är ett avslut, och de måste hantera följderna av det.
 
 
Gimple lämnar även sin post som seriens showrunner efter den åttonde säsongen. Han har fått uttstå en hel del kritik för några av sina showrunner-beslut, särskilt kring dödandet av flera populära karaktärer. Senast i mellansäsongsöppningen gick Carl sin zombiedöd till mötes - något som fick de mest hängivna fansen att starta en namninsamling i hopp om att få Gimple sparkad.
 
- Jag ber till Gud att fansen ska bli nöjda, jag hoppas verkligen att de blir det. Det är ett krig. Vi kommer att förlora folk på vägen - och det är otroligt svårt att handskas med. Men det visar bara hur djupt sammanlänkade karaktärerna och deras öden är till varandra, även fast några av dem inte vill att dem ska vara det.
 
 
För egen del tycker jag verkligen att de senaste två årens krigande mot Negan och hans Saviors har varit på tok för utdraget. De två nyaste avsnitten (jag har redan fått förhandstitta på det som sänds inatt) är däremot de överlägset bästa på länge... Ricks fruktansvärda (som före detta polis dessutom) sikte med geväret och pistolen i jakten på Negan senast till trots.
 
Att den åttonde säsongen, på något sätt, ändå kommer att sätta en punkt för det nuvarande krigandet känns därför väldigt tacksamt och efterlängtat. Faktumet att Morgan dessutom sticker över till "Fear the Walking Dead" - och att en ny showrunner tar över "The Walking Dead" under den nionde säsongen, likaså.
 

Läs också: Svenska crossover-upplevelsen i "Walking Dead"-universumet förstörs

 
Nu återstår det bara att se på vilket sätt kriget når sitt slut - och hur många av våra favoritkaraktärer som hinner att stryka med innan vi når fram till det. Om jag får gissa hänger Carol löst, med tanke på att något trots allt kommer att få Morgan att lämna sina vänner till förmån för Texas och "Fear the Walking Dead".
 
Vad tycker du om att vi efter säsongsfinalen kommer att ha fått ett slut på kriget - och vilka tror du kommer stryka med innan vi är där? Kommentera gärna nedan!
| 25 mars 2018 19:15 |