Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

13 januari 2018 | 20:00

Bekräftat: "The Walking Dead" får en nionde säsong - med ny showrunner

Nu händer det stora grejer bakom kulisserna av AMC:s flaggskeppserie "The Walking Dead".
AMC bekräftade tidigare under dagen att en nionde säsong av "The Walking Dead" nu officiellt är på gång - med premiär under hösten 2018.
 
Den nionde säsongen kommer även att få en ny showrunner vid rodret, Angela Kang - som varit en del av serien som manusförfattare och producent sedan 2011. Scott Gimple får lämna sin tjänst för en ny roll som; chief content officer - med ansvar över hela "Walking Dead"-universumets innehåll, enligt uppgifter till Variety.
 
 
Gimple har efter några beslut under sin tid som showrunner gjort sig ovän med några av seriens mest hängivna fans. De anser att Gimple förstört serien genom att döda vissa karaktärer som fortfarande lever i serietidningen som ligger till grund för AMC-serien, känslor som kulminerade i slutet av 2017.
 
Kort efter vinterfinalen, i början på december, startades en namninsamling av fansen - med hopp om att få Gimple sparkad. Det är oklart om AMC har haft fansens känslor mot Gimple i åtanke när de nu valt att sätta honom på en annan position. Men det kan lika gärna uppfattas som en markering av stöd, för den före detta showrunnern, från kanalens sida. Med tanke på att Gimple nu får chansen att påverka innehållet i både "The Walking Dead" och "Fear the Walking Dead", samt innehåll till spel och andra saker som på något sätt har med AMC:s "Walking Dead"-universum att göra.
 
Tror du att AMC:s tittarsiffror kommer vända uppåt igen efter showrunnerbytet? Kommer du att fortsätta titta efter säsong 8? Kommentera gärna nedan!
| 13 januari 2018 20:00 |