Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

27 juli 2021 | 14:45

"Ted Lasso" är nu officiellt den mest populära titeln hos Apple TV+

Men det är fortfarande väldigt oklart exakt vad det betyder, särskilt när det kommer till hur många som faktiskt har givit serien en chans.
Variety rapporterar att "Ted Lasso"-premiären av den andra säsongen har krossat den unga streamingtjänstens alla tidigare (tittarmässiga) rekord. Men frågan är vad det säger om hur många som faktiskt har tittat på några andra produktioner hos Apple TV+ överhuvudtaget.
 
Streamingtjänsterna Netflix, Disney+ och Amazon har sedan länge hållit hårt i datan kring sina produktioner - förutom när det funnits en chans att skryta om särskilt lyckade premiärer. Apple TV+ har sedan lanseringen i slutet av 2019 lyckats producera en rad kritikerrosade titlar, även om få (utöver möjligtvis "Ted Lasso" och "For All Mankind") har slagit igenom på allvar. Företaget har däremot kontinuerligt varit väldigt tyst kring hur många som faktiskt tittar på deras påkostade produktioner.
 
Efter att den första säsongen av "Ted Lasso" lyckades knipa hela 20 nomineringar till höstens Emmygala, så har Apple nu bekräftat att premiären av den andra säsongen har slagit alla tidigare tittarmässiga rekord hos Apple TV+. Företaget avslöjar visserligen inte exakt hur många som har givit den nya premiären en chans, men fler än sex gånger så många som följde den första säsongen ifjol har givit premiären av den andra säsongen en chans.
 
Nästan mer imponerande är dock faktumet att det totala antalet prenumeranter (som visserligen fortfarande hålls hemligt) ökade med 50 % från veckan innan "Ted Lasso"-premiären. Det har även resulterat i att fler har börjat ge Apple Original-serierna "Schmigadoon", "Physical" och "Mythic Quest" en chans.
 
 
För den som är obekant med "Ted Lasso" sedan tidigare, så handlar serien om hur en amerikansk fotbollstränare plötsligt får chansen att ta över en Premier League-klubb och flyttar till London - trots att han inte ens kan reglerna för sporten han själv kallar "soccer". Till skillnad från praktiskt taget alla andra populära serier just nu, så har skaparna Jason Sudeikis (som spelar huvudrollen) och Bill Lawrence ("Scrubs") skapat en serie som bara försöker att leverera en positiv upplevelse som ska få oss att må och agera bättre som människor.
 
Hela den första säsongen finns tillgänglig hos Apple TV+. Den andra säsongen kommer att släppa nya avsnitt varje fredag och kommer totalt att bestå av 12 nya avsnitt. Under hösten släpps även den påkostade sci-fi-produktionen av "Foundation" hos Apple TV+.
 

Läs också: "Ted Lasso"-skaparna om hur de skapade serien alla behöver just nu

 
Har du hunnit ge "Ted Lasso" en chans ännu? Kommentera gärna nedan!
| 27 juli 2021 14:45 |