Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 juni 2021 | 16:45

Trailer: Påkostade sci-fi-serien "Foundation" släpps i september

Apple TV+ har redan imponerat med en rad produktioner, men nu är frågan om den påkostade adaptionen av Isaac Asimovs banbrytande bok kan bli bäst hittills.
Författaren Isaac Asimovs "Stiftelsetrilogin" har bland annat inspirerat "Star Wars" och mängder av andra sci-fi-berättelser genom åren. Men det är alltså först nu som boken kommer att få en egen påkostad adaptering, ledd av manusförfattaren och showrunnern David S. Goyer ("Batman Begins", "The Dark Knight") hos Apple TV+.
 
"Foundation" utspelar sig under 1000 år i ett alternativt sci-fi universum, då vetenskapsmannen Dr. Hari Seldon förutspår att det gigantiska imperiumet kommer att kollapsa - efter att ha styrts av klonerna Cleons i flera århundraden. För att rädda och bevara civilisationen så ger sig Seldon och några av hans lojala följare ut för att skapa "Stiftelsen"... vilket inte uppskattas av klonerna som är rädda för att de kommer att förlora greppet om universums alla planeter.
 
I huvudrollerna hittar vi Jared Harris som Hari Seldon och Lee Pace som Brother Day. Skådespelarna Lou Llobell, Leah Harvey, Laura Birn, Terrence Mann, Cassian Bilton och Alfred Enoch dyker också upp framför kameran under den första säsongen.
 
 
De tre första avsnitten av "Foundation" släpps den 24 september hos Apple TV+. Den första säsongen kommer att bestå av totalt tio avsnitt.
 

Läs också: De 10 bästa tv-serierna hos Apple TV+

 
Kommer du att ge "Foundation" en chans i höst? Kommentera gärna nedan!
| 28 juni 2021 16:45 |