Film

Skribent

Alexander Dunerfors

8 oktober 2012 | 15:01

"Ted" är kung på biotoppen

Fuck you, "Hypnotisören"! Den svärande teddybjörnen från Seth MacFarlanes komedi tar över förstaplatsen.

På god väg att bli årets mest framgångsrika komedi världen över, har "Ted" också blivit helgens mest sedda film på de svenska biograferna. Komedin med Mark Wahlberg, Mila Kunis och Seth MacFarlane som den lurvige huvudpersonen sågs av 47600 och knockar därmed ner "Hypnotisören" till en andraplats.

Den emotsedda uppföljaren "Taken 2" blev, sågningarna till trots, den tredje mest sedda filmen. Och omtalade svenska dramadebuten "Äta sova dö" gynnades av bra buzz hela förra veckan, och hittade in på 11:e plats.

Se hela biotoppen här...

Liam Neeson lockade desto fler actionsugna amerikanare, och "Taken 2" är helgens nya etta i USA. Filmbolaget räknar ihop helgen med otroliga 50 miljoner dollar plus i kassan, vilket är snäppet mer än vad den kostade att göra. Vi kan nog räkna med att de kommer pusha för en tredje del i serien.

Tim Burtons "Frankenweenie" fick en trög start och landar på en femte plats med 11 miljoner dollar. Kanske har biopubliken fått sitt av barnvänliga skräckisar med "Hotell Transylvanien", som gick upp en vecka tidigare, och fortfarande drar folk.

| 8 oktober 2012 15:01 |