Film

Skribent

MovieZine

9 mars 2023 | 08:05

Stora planer för mer ”Harry Potter” hos Warner Bros

"Vi har bara börjat." Warner Bros Discovery tänker mjölka sina rättigheter efter det framgångsrika Hogwarts-spelet.
Filmstudion Warner Bros skissar upp stora planer för några av sina tyngsta varumärken. DC, Harry Potter och ”Sagan om ringen” står i fokus när man planerar framtida projekt för bioduken och streaming.
 
Warner Bros Discoverys CFO Gunnar Wiedenfels sa till investerare i onsdags att det framgångsrika spelet "Hogwarts Legacy" har övertygat dem om fansens kärlek:
 
- Det faktum att vi ser en massiv succé för spelet "Hogwarts Legacy", 12 år efter den sista filmen, visar att det finns så mycket mer möjligheter. Vi har bara börjat att expandera den här världen med en ny Harry Potter Tour i Tokyo.
 
Än finns det inga konkreta planer på hur Warner Bros vill ge oss mer av Harry Potters magiska värld, men det har ryktats om både nya filmer och tv-serier på sistone.
 
Däremot verkar det som att spinoff-satsningen "Fantastiska vidunder" läggs ned sedan sista filmen floppade på bio.
 
 

Mycket mer DC och "Sagan om Ringen" på väg

 
En annan storsatsning är på superhjältarna från DC. Under ledning av James Gunn och Peter Safran ska DC-universumet byggas ut med en lång rad nya filmer och tv-serier de kommande åren:
 
- DC är en enorm möjlighet för oss och två viktiga byggstenar har kommit på plats med Peter och James i ledningen. James har andats serietidningar så länge han levt, säger Warner-bossen.
 
Nyligen blev det officiellt att Warner Bros gör nya "Sagan om ringen"-filmer. Detta tack vare ett avtal med svenska Embracer Group, som numera äger rättigheterna till J.R.R. Tolkiens fantasyverk. Men än så länge finns det detaljer om när vi kommer få se nästa film, skriver Variety.
| 9 mars 2023 08:05 |