Film

Skribent

Cristian Sarmiento

4 november 2022 | 07:55

Kan vi få se fler Harry Potter-filmer framöver?

Mer fokus på franchiser framöver om Warner Bros får välja.
Warner Bros är intresserade av att hålla Harry Potter-franchisen vid liv och fokuserar gärna på att göra fler filmer. Så länge de får godkänt av författaren J.K Rowling. Det sade studions nye vd under ett möte med aktieägarna.
 
- Vi kommer att fokusera på franchiser. Vi har inte haft en Superman-film på 13 år. Vi har inte haft en Harry Potterfilm på 15 år. DC-filmerna och Harry Potterfilmerna har dragit in stora pengar till Warner Bros de senaste 25 åren, säger David Zaslav enligt Hollywood Reporter.
 
Warner Bros påminner också om att de fortfarande har kvar filmrättigheterna till "Sagan om Ringen"-filmerna och kan göra mer även på den fronten. Men framför allt är de inte är klara med Harry Potter och ser gärna ”om vi kan göra någonting med J.K Rowling gällande Harry Potter framöver”.
 
 
 
Potterfilmerna har dragit in över 7,7 miljarder dollar världen över och har genererat tre spinoff-filmer i ”Fantastiska vidunder”-serien.
 
J.K. Rowling har på senare tid kritiserats för sina uttalande gällande transpersoner vilket har fått flera skådespelare att ta avstånd från författaren. Daniel Radcliffe som spelade Harry Potter under åtta filmer har uttryckt att han är klar med rollen.
 
Hur känner ni? Vill ni tillbaka till Hogwarts och den magiska världen eller är det alldeles för tidigt att blåsa liv i något som ännu ger oss magi genom de tidigare filmerna?
| 4 november 2022 07:55 |