Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 februari 2022 | 07:40

"Lord of the Rings: The War of the Rohirrim" får premiär 2024

Spana in de första konceptbilderna från Warner Bros anime-film som ska berätta om Helm Hammerhand.
Mycket att se fram emot för Tolkien-fans de kommande åren. I höst börjar tv-serien "Sagan om Ringen: Maktens ringar" på Prime Video, och om lite drygt två år väntar en ny biofilm.
 
"Lord of the Rings: The War of the Rohirrim" är titeln på en anime-film från New Line Cinema och Warner Bros. Animation. Här utlovar man en blodig historia som utspelar sig runt 200 år innan händelserna i "Sagan om Ringen" och "The Hobbit"-filmerna. I fokus står Rohans legendariske kung Helm Hammerhand, och bygget av fästningen Helms klyfta. 
 
Projektet blev känt förra sommaren och nu har vi ett premiärdatum. Den 12 april 2024 släpps filmen på bio. 
 
Kenji Kamiyama (“Blade Runner: Black Lotus”) står för regin med Philippa Boyens som exekutiv producent. Anime-filmen kan ses som en prequel till Peter Jacksons sex filmer om Midgård, och som vi ser på de första konceptbilderna (från Variety och WETA) kommer fansen att känna igen den visuella stilen. 
 
 
Anime-filmen är dock ett separat projekt från Amazons påkostade tv-serie "Sagan om Ringen: Maktens ringar", som utspelar sig tusentals år tidigare. Där kommer regissörer som J.A. Bayona och svenska Charlotte Brändström att besöka Midgård med en hel del nya karaktärer och en ung Galadriel i fokus. Den får streamingpremiär i höst.
 
Se trailern till "Maktens ringar" här:
 
 
Vilket projekt ser ni mest fram emot - tv-serien eller animefilmen?
| 15 februari 2022 07:40 |