Film

Skribent

MovieZine

25 mars 2015 | 21:00

Steven Spielberg filmar "Ready Player One"

Den legendariske filmmakaren är klar för att filmatisera Ernest Clines välkända science fiction-bok.
Steven Spielberg har så många projekt på sitt bord att det borde inte finnas plats för fler. Men enligt Deadline har Warner Bros lyckas övertala filmmakaren att filma Ernest Clines välkända science fiction-bok "Ready Player One", samma projekt Warner Bros erbjöd Christopher Nolan i december.

Historien i boken utspelar sig år 2044.  Tonåringen Wade Watts flyr den grymma verkligheten genom att logga in i den virtuella världen OASIS. Wade söker efter ett dolt pussel, baserats på skaparens besatthet av 80-talets popkultur som ska ge den som löser det en väldig förmögenhet. Mot alla odds hittar han pusslet, men det finns andra spelare som är beredda att döda för att hinna först till skatten.

- Vi är otroligt glada över att ha Steven Spielberg tillbaka till Warner Bros. Vi har haft många historiska samarbeten på 80- och 90-talet och vi har jobbat i många år för att få tillbaka honom. Vi har alltid ansett att Steven vore drömvalet till att filma "Ready Player One", säger Greg Silverman, chef på Warner Bros.

Enligt branschtidningen blir "Ready Player One" Spielbergs nästa projekt efter "BFG". Vad som nu händer med "It's What I Do" med Jennifer Lawrence som krigsfotograf, det beryktade krigsdramat "Thank You For Your Service" och regissera nästa "Indiana Jones" återstår att se.
| 25 mars 2015 21:00 |