Film

Skribent

Mats Karlsson

3 mars 2015 | 10:00

Steven Spielberg regisserar Jennifer Lawrence

Skådespelerskan kommer att spela huvudrollen som krigsfotograf i "It’s What I Do".
Steven Spielberg tog det relativt lugnt efter "Lincoln", men nu har regissören mer än någonsin på sitt bord. Trots det påstår nu Deadline att Spielberg ska ha både tid och möjlighet att regissera Jennifer Lawrence i filmatiseringen av "It’s What I Do: A Photographer’s Life of Love and War".

Det var en tuff kamp om bokrättigheterna, där andra studios hade Reese Witherspoon, George Clooney, Darren Aronofsky och Natalie Portman knutna till sina projektförslag. Men det blev slutligen Warner Bros och Spielberg som stod som segrare.

Filmen ska baseras på Lynsey Addarios bok som handlar om hennes jobb som fotograf i Afghanistan, Irak, Kongo och Libyen. När detta projekt väl kan gå i produktion är dock för närvarande oklart.

Spielberg har som sagt mycket att stå i just nu. Eller vad sägs om kalla-kriget-thrillern "St. James Place" med Tom Hanks, filmatiseringen av barnboken "The BFG" och det beryktade krigsdramat "Thank You For Your Service". Dessutom sägs han vara intresserad att regissera nästa "Indiana Jones". Så när Spielberg ska få tid till ovanstående projekt är en gåta, men om någon kan hinna med det, så är det Spielberg.
| 3 mars 2015 10:00 |