Film

Skribent

Alexander Dunerfors

5 december 2014 | 08:45

Så här kan Christopher Nolans nästa film bli

Framtids-sci-fi möter 80-talets popkultur när "Ready Player One" filmas.
Kort efter biosuccén för det omtumlande rymdresan som "Interstellar" bjöd på, är det dags för Christopher Nolan att fundera på nästa steg i karriären. Warner Bros har erbjudit honom manuset till "Ready Player One", en filmatisering av Ernest Clines roman. Där kan han få dyka ner i en framtidsjakt späckad med 80-talsreferenser, om han väljer att ta regijobbet.

Handlingen i boken utspelar sig år 2044. Verkligheten är en ful plats för tonårige Wade Watts, som känner sig som mest levande när han är inkopplad i den virtuella världen OASIS. Där försöker han lösa pussel som baserats på skaparens besatthet av 80-talets popkultur. Stor makt och mycket pengar väntar den som kan lösa dem. Wade upptäcker att det finns spelare som är villiga att döda för topp-priset. 

"Kalle och chokladfabriken" möter "The Matrix" enligt ett citat på framsidan, och jag får säga att det låter även som en släng av "Tillbaka till framtiden" blandad med valfritt modernt young adult-äventyr. Frågan är om det verkligen är en film i Nolans smak? Naturligtvis blir en hel del manus skickade till en hel del regissörer i Hollywood, innan något skrivs på. 

Men det är Zak Penn ("X-Men" 2 och 3) som har skrivit manus så vi får räkna med att "Ready Player One" ändå blir film inom kort, säkerligen med en cool regissör bakom rodret.

Uppdatering (6/12): Även Peter Jackson, Robert Zemeckis, Edgar Wright och Matthew Vaughn har fått samma erbjudande.
| 5 december 2014 08:45 |