Film

Skribent

Mats Karlsson

7 oktober 2014 | 09:00

Spider-Man kan dyka upp i Marvels filmer

Sony och Marvel för diskussioner om att låta Spider-Man vara en del av Marvels stora universum.
Under alla år har vi fått se Spider-Man och Avengers superhjältar på bioduken, men aldrig tillsammans. Något som inte är ovanligt i serietidningsvärlden. Avsaknaden på bioduken beror på att hjältarnas filmrättigheter ägs av två olika studios, som har haft svårigheter att samarbeta. Men nu säger Drew McWeeny på Hitfix att det kan bli en stor förändring framöver.

- Nya planen för Spider-Man kommer att göra fansen vilda. Sony (Spider-Man) vill få nytt fokus på deras franchise och öppna upp för möjligheter för andra Marvelfilmer, medan Marvel (Avengers) vill få chansen att leka med alla deras karaktärer. Kan de få det att fungera praktiskt kommer världen att bli större igen, skriver McWeeny.

I somras meddelade Sony att man la "The Amazing Spider-Man 3" i viloläge, då intäkterna inte blev så höga man hade hoppats på. Detta steg som McWeeny skriver om skulle kunna generera större intresse för karaktären som Sony så väl behöver.

Om vi får se Spider-Man i "Fantastic Four" eller rentav i "Avengers: Age of Ultron" eller om det inte blir förrän "Avengers 3" återstår att se.
| 7 oktober 2014 09:00 |