Film

Skribent

Alexander Dunerfors

14 juni 2014 | 15:15

"The Amazing Spider-Man 3" blir försenad

Sony drar i handbromsen när "The Amazing Spider-Man 2" går sämre än väntat.
Filmbolaget bakom filmerna om Spider-Man ger upp sitt planerade premiärdatum i juni 2016. Enligt vad Ain't It Cool News har fått veta blir "The Amazing Spider-Man 3" ett år försenad, och släpps någon gång 2017. 

Den lilla biten av information räckte för att få filmnördar världen över att spekulera. En trolig anledning är att Sony har fått kalla fötter när vårens "The Amazing Spider-Man 2" underlevererade. Kritiken var sval och mottagandet likaså. Med 700 miljoner dollar i intäkter världen över är filmen inte på något sätt en flopp, men man hade räknat med cirka en miljard dollar. Dessutom har alla tidigare delarna i serien fått ihop mer cash än den senaste. 

Fördröjningen kan dock vara en god nyhet för Drew Goddard eller Alex Kurtzman. Det ryktas om att en av de påtänkta spinofferna, "Sinister Six" eller "Venom", kliver in och tar över datumet 10 juni 2016. 

Alldeles fram till premären av "The Amazing Spider-Man 2" pratade Sonys Amy Pascal mycket om sina storslagna planer på en Spider-Man-film om året, vi får se om filmbolaget fortfarande tror på sin väggklättrande tonårshjälte.

Sony har ännu inte kommenterat detta.

Läs också:

| 14 juni 2014 15:15 |